Szenvedélyes Petőfivé vált Ember Márk + videó

Nagy érdeklődés előzi meg Petőfi Sándor és Szendrey Júlia kapcsolatát színpadra állító, formájában, műfajában és zenei világában is sokat ígérő Szabadakarat című koncertszínházi előadást.

2023. 09. 12. 19:00
Ember Márk a klipben Petőfi szenvedélyességét adja vissza
Ember Márk a klipben Petőfi szenvedélyességét adja vissza Forrás: Dracula Collective
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett az első klip az októberben csupán néhány előadás erejéig színpadra kerülő darabhoz. – A klip a darab alaphangulatát, Petőfi és Szendrey felfokozott érzelemvilágát, Petőfi szenvedélyes szerelmét adja vissza, Ember Márk rendkívül szuggesztív jelenlétével és előadásában – meséli Illés Gabriella, a Tulipántündér Produkció vezetője, a darab producere.

A videó azonban csak egy szeletét mutatja be az egyébként szerteágazó történeti szálakat és zenei műfajokat újszerű módon összefonó előadásnak. A Szabadakarat című darabban

a közismert énekesek színpadi jelenléte, a koncertszerű előadásmód kiragadja a sztorit a hagyományos színházi előadások, musicalek konvencióiból.

A fizikai színház eszközeinek segítségével olyan színpadi „szövetet” hoznak létre, amelyben ugyan fellelhető az átélhető emberi történet, de a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuális kultúrájához. 

A friss klip Furák Péter zeneszerző és Hujber Szabolcs szövegíró Ő már csak az enyém című dalára készült, Ballagó Dániel (Drakulaoutoftown) rendezte és vágta, operatőre Sas Márk volt. Ember Márk mellett további szerepekben Staub Viktóriát és Tóth Mátyást láthatjuk, akik Szendrey és Petőfi prózai párosát alakítják majd október 21–22-én az Erkel Színházban. Az előadás teljes zenei anyaga a hónap végén válik elérhetővé a digitális zenei szolgáltatásokban.

Borítókép: Ember Márk (Forrás: Dracula Collective)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.