időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo
Édesapjával, Wolf Péterrel két darabot mutatnak be a Zeneakadémián a Liszt-ünnep alkalmával

Wolf Kati komolyzenei szopránként mutatja meg magát

Magyar Nemzet
2023.09.18. 10:52 2023.09.18. 11:15
Wolf Kati komolyzenei szopránként mutatja meg magát

Október 16-án lesz az ősbemutatója a Sommerreise és a Reckless Requiem című komolyzenei daraboknak, amelyeket a Liszt-ünnep alkalmával mutatnak be a Zeneakadémián. A zenéket Wolf Péter szerezte, a szöveget Fábri Péter írta, és érdekessége, hogy Wolf Kati ezúttal mint komolyzenei szoprán mutatja meg kivételes énektudását.

Az ismert apa-lánya páros először akkor vált híressé, amikor a Vuk című mesefilm főcímdalát adták elő, azóta pedig már a második gyereklemezüket, harmadik foglalkoztatójukat is kiadták.

Wolf Péter
Wolf Péter Erkel-díjas zeneszerző volt az Árpád Szabadegyetem vendége 2023. március 7-én Tatabányán (Fotó: Flajsz Péter/24 Óra)

Komolyzenei téren még nem hallhattuk-láthattuk Wolf Katit, a Liszt-ünnep 2023 keretében Schubert Téli utazásának újragondolásával egészen különleges zenei élménnyel kápráztatják el a közönséget.

Wolf Péter és Fábri Péter csavart a dalciklus meséjén, ezúttal nem egy szerelmében csalódott, vigasztalhatatlan férfi alakja bontakozik ki előttünk – a Sommerreise, azaz a Nyári utazás 24 dalának főszereplője egy nő. A Wolf Kati által megformált figura egyedül van, mert eltűnt a szerelme, ő maga azonban nem menekül el, hanem éppen megérkezik valahová. Sok minden történik vele, de a legfontosabb, hogy újrakezdi az életét. Az est második darabja Wolf Péter nyolctételes Requiemje, középpontjában nem a mindenek felett ítélkező Isten, hanem az életet szerető ember áll. 

A koncert a Liszt-ünnep keretében a Papagenóval közös programként, a Müpa szervezésében, az NKA támogatásával valósul meg.

Közreműködik: Wolf Kati – szoprán, Szenthelyi Krisztián – bariton, Faludi Judit – cselló, Balog József -zongora, Wolf Péter – zongora. Animáció: Szalai Dániel, Rendező: Kováts Kriszta.

Borítókép: Wolf Kati énekes 2021. június 28-án, Budapesten (Fotó: Knap Zoltán/Bors)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.