Győrben készülnek a Valahol Európában színházi előadására

Decemberben mutatja be a Győri Nemzeti Színház Dés–Nemes–Böhm–Korcsmáros–Horváth Valahol Európában című musicaljét, melyhez gyermekszereplőket kerestek a környékről. A hétvégén jelentkező nyolcvan fiatal között voltak már rutinos gyerekszínészek is, de akadtak tehetségek, akik most próbálkoztak először.

Forrás: Kisalföld2023. 10. 09. 13:02
Szereplőválogatás a Győri Nemzeti Színházban
Gyerekszereplőket kerestek a Valahol Európában című musical szerepeire a Győri Nemzeti Színházban. Fotó: Fotó: Simon Roberta/Kisalföld Forrás: Simon Roberta/Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok, akik már játszottak a Puskás, a musical és az Oliver! című darabokban, otthonosan mozogtak a felvételiztetők előtt. A Valahol Európában rendezője, koreográfusa, a Kossuth-díjas balettművész, Bozsik Yvette, valamint Bakos-Kiss Gábor, a győri színház igazgatója is figyelte és instruálta a szereplőválogatásra érkezőket. A jó énekhang mellett a mozgáskészség és a tánctudás is előnyt jelentett – számolt be a válogatásról a Kisalföld

Szereplőválogatás a Győri Nemzeti Színházban
Az énekhang és a tánctudás is fontos volt (Fotó: Kisalföld/Simon Roberta)


A darab főbb szerepeire több korosztályból is vártak jelentkezőket, karakterüknek megfelelően. Kuksi és Pötyi szerepére 6–9 évesek között kerestek gyerekeket, a Professzor, Szeplős, Sutyi és Suttyó karakterére 8–12 évesek jelentkezését várták. A kiemelt szerepre felvételizőknek a musical dalait is meg kellett tanulniuk. A 6–15 éves korosztályból is sokan jelentkeztek, ők főleg háttér-gyermekszereplők lesznek a darabban, nekik egy-egy népdallal kellett készülniük.

A Valahol Európában az azonos című film musicaladaptációja. 

A történetben gyerekek keresik a biztonságot, az otthont és az élelmet a háborús front kellős közepén, megpróbálják túlélni az embertelen időszakot. Eközben ellenségekkel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek nekik megtalálni és megőrizni az emberségüket. 
A Győri Nemzeti Színház új darabjának tervezett bemutatója december 15-én lesz.  

Borítókép: A rutinos jelentkezők otthonosan mozogtak a színpadon, ők már több gyermekdarabban megmutatták magukat (Fotó: Kisalföld/Simon Roberta)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.