Középiskolásoknak indít színházi projektet a Csiky Gergely Állami Magyar Színház

Érdekes és provokáló előadással találkozhat a fiatal temesvári közönség; a két részből álló Relații.Reacții.Reflecții elnevezésű színházi projektet az aradi Ioan Slavici Színház kezdeményezte, és november közepétől mutatják be.

2023. 11. 19. 20:30
Forrás: Facebook/Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A boyz and girlz című előadás – a projekt első része – a Ioan Slavici Színház produkciója, mely a Temesvári Állami Német Színház és a Csiky Gergely Állami Magyar Színház koprodukciós partnerségével valósul meg. A darab tizenévesek érdeklődési körébe tartozó témákat dolgoz fel, és tizenegyedik, illetve tizenkettedik osztályos tanulók számára ismerős környezetben, a temesvári középiskolák osztálytermeiben és dísztermeiben kerül színpadra. A premiert december közepéig tizennyolc további előadás követi Temesvár középiskoláiban.

Csiky Gergely Állami Magyar Színház
Boyz and Girlz előadása fiataloknak szól
Csiky Gergely Állami Magyar Színház
boyz and girlz előadása fiataloknak szól. Fotó: tm-t.ro

A Relații.Reacții.Reflecții. projekt második része I.L Caragiale Iskola és család című műve alapján színpadra vitt előadás Cristian Ban rendezésében, amely a középiskolás diákok, családjaik és tanáraik előtt két alkalommal kerül bemutatásra a Temesvári Állami Német Színházban. A színdarab napjaink társadalmának olyan problémát jelentő témáit dolgozza fel, mint az iskola, az oktatás vagy a család. Az előadásokat vitaestek is követik, ahol a közönség és az alkotócsapat tagjai vesznek részt.

Sîniziana Koenig története tévelygő fiatalokról szól, akik az őket körülvevő zavaros világban próbálnak eligazodni. 

Hogyan tudunk igazán szeretni, ha emberi kapcsolatainkat nem az őszinte kíváncsiság, hanem az önző vágyak kielégítése vezéreli? Az előadás erre a kérdésre keresi a választ.

A boyz and girlz című előadás a Relații.Reacții.Reflecții projekt része, melynek a Grow Timișoara – Temesvár Európa kulturális fővárosa 2023 támogatási program keretében társfinanszírozója a Temesvári Projektközpont (Centrul de Proiecte).

 

Borítókép: A boyz and girlz következő helyszíne a Bartók Béla Elméleti Líceum lesz (fotó: Facebook/Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.