Magyar vonatkozású bűnügyi sorozat debütál a Netflixen

A svéd Viaplay streamingszolgáltató műsorfolyama után mától a Netflixen is követhetik a sorozat rajongói az egyik legsikeresebb lengyel krimiszerző, Katarzyna Blonda könyvéből készült bűnügyi sorozatot. A Murderesses című, hatrészes széria a budapesti székhelyű Paprika Studios gyártásában készült Erdős Ákos és Kristoffer Rus producerek irányításával.

2023. 11. 30. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Murderesses című krimisorozat történetének középpontjában egy magas rangú rendőrtiszt rejtélyes eltűnése áll, amelynek ügyét lánya, Karolina (Maja Pankiewicz), a fiatal, nagyszájú és szintén ambiciózus kerületi rendőrnő próbálja megoldani, aki bízik abban, hogy az őt személyesen is érintő különleges ügy megoldásával nemcsak háborgó lelkiismeretét nyugtathatja meg, de egyben gyorsabban előre is juthat majd a rendőrségi hierarchiában.

Murderesses
Forrás: Viaplay

A fiatal nő eltökélt szándéka, hogy megtalálja a vele bonyolult kapcsolatot ápoló édesapját és mindenáron kiderítse, mi történt vele – annak árán is, ha ehhez törvényes és morális szabályokat kell áthágnia.

Munkáját azonban nagyban nehezíti, hogy abban a többi családtagja szinte alig támogatja – neki pedig rá kell döbbennie, hogy az apjáról alkotott idealizált képének csak nagyon kevés köze van ahhoz a valósághoz, ami az emlékeiben létezik. A múltat feltáró nyomozás során a rendőrnőnek nemcsak múltjával és apja emlékével kell megküzdeni, de azzal a mindent átszövő korrupciós hálózattal is, amelyekre a határokat átlépve bukkan. 

A váratlan és izgalmas fordulatokban bővelkedő Murderesses nemcsak a bűncselekmények, bonyolult intézményi korrupció, intrikák és cselszövések, de az hétköznapi erőszak világáról, a rendőri munkáról és a börtönrácsok mögötti valóságról is reális képet nyújt.

A sorozat főszerepeiben Maja Pankiewicz, Izabela Kuna, Eliza Rycembel és Tomasz Schuchardt látható. Az összes epizódot Kristoffer Rus rendezte, a forgatókönyvet pedig Wiktor Piątkowski írta Joanna Kozłowska és Katarzyna Kaczmarek közreműködésével. 

 

 

Borítókép: Jelenet a Murderesses című sorozatból (Forrás: Viaplay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.