VárdaFeszt Klub, azaz egész évben színházi programsorozat

November 7-én a Bajor Gizi Színészmúzeum várta a színház iránt érdeklődőket egy izgalmas, egyszemélyes előadással, majd egy beszélgetéssel. Balogh Tibor művészeti tanácsadó hangsúlyozta, hogy év közben is rendszeresítenék a június végén szokásos színházi találkozóhoz kapcsolódó programokat az immár 35 éves kisvárdai fesztivál szervezői. Mindezt az is erősíti, hogy egyre komolyabb az érdeklődés az esemény iránt a fiatalok, elsősorban a színházi képzésekben részt vevők részéről.

Forrás: szinhaz.online2023. 11. 11. 16:12
Bajor Gizi Színészmúzeum, Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja: Várdafeszt Klub,
Fotó: Kovács Éva, OSZMI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott rendhagyó esten a pályakezdő vajdasági színész, Dedovity Tomity Dina Szindróma című egyszemélyes darabját tekinthették meg az érdeklődők, amely eredetileg egy vizsgadarab volt, de mindjárt elnyerte a tatabányai Jászai Mari Színház MOST FESZT-jén a legjobb monodráma díját.

Elindult  a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának évközi programsorozata, a VÁRDAFESZT KLUB, Bajor Gizi Színészmúzeum,
Beszélgetés az előadás után a Bajor Gizi Színészmúzeumban Fotó: Kovács Éva, OSZMI

A darab után beszélgetés következett, amelyen Gubik Petra, Dedovity Tomity Dina és Szabó Attila vett részt. Gubik Petra, az operettszínház színművésze hangsúlyozta, hogy Kisvárdán született, ott is nőtt fel, és színészi pályaválasztását is nagyban befolyásolta az évről évre ott vendégeskedő fesztivál. A fiatal szerzőnő, Dedovity Tomity Dina a darab hátteréről mesélt, hiszen a Szindróma egy pályakezdő színésznő élethelyzetein keresztül a női sors tipikus problémáit láttatja. Szabó Attila, az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum igazgatóhelyettese pedig hozzátette, nagyon jó, hogy immár színházi eseménynek is helyet tudott adni a Bajor Gizi Színészmúzeum különleges atmoszférájú tere. Ha csak lehet, mindenképp folytatják az ehhez hasonló kezdeményezéseket.

Természetesen még kicsit várniuk kell az érdeklődőknek, mivel a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválját 2024. június 21–29. között tartják. A szakmai összetartozás jegyében a 2024-es versenyprogramba azonban már meghívást kapnak az anyaországi produkciók is.

Borítókép: Az első VárdaFeszt Klub vendégei (Fotó: Kovács Éva, OSZMI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.