Magyar–török kulturális évad a közmédiában is

Hazánk és Törökország diplomáciai kapcsolatának felvételét és a Török Köztársaság megalakulásának századik évfordulóját rendezvénysorozattal ünnepli a két ország. A magyar–török kulturális évad tiszteletére gazdag programkínálattal készül a magyar közmédia.

Forrás: hirado.hu2023. 12. 17. 9:30
A magyar-török kulturális évad nyitógáláját élőben közvetíti az M1
A magyar-török kulturális évad nyitógáláját élőben közvetíti az M1 Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar és a török nép évszázadokra visszanyúló kapcsolatát erősíti a december 18-án kezdődő magyar–török kulturális évad. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat nyitónapján Recep Tayyip Erdogan török államfő Budapestre látogat, a kapcsolódó eseményekről az M1 csatorna tudósít.

A magyar–török kulturális évad megnyitójának rendezője Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója
A magyar–török kulturális évad megnyitójának rendezője Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója (Fotó: Ladóczki Balázs / Origo)

A nyitógála részeként fellép többek között a Magyar Állami Operaház Zenekara is, amit Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra vezetője vezényel, valamint Cemi’i Can Deliorman, a Török Köztársaság Elnöki Szimfonikus Zenekarának zenei igazgatója és vezető karmestere.

A megnyitó rendezője Káel Csaba Kossuth- és Nádasdy Kálmán-díjas filmrendező, érdemes művész, a Müpa vezérigazgatója, koreográfusai pedig Mihályi Gábor és Soner Sati.

Az egy éven át tartó és mindkét országban zajló magyar–török kulturális évad eseményeihez valamennyi közszolgálati csatorna kapcsolódik ismeretterjesztő tartalmakkal, filmekkel, sorozatokkal, valamint kulturális rendezvények, koncertek közvetítésével.

 

Borítókép: A magyar–török kulturális évad nyitógáláját élőben közvetíti az M5 (fotó: MTVA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.