Kázmér 2024. március 4.
logo

Meghalt Ryan O’Neal, a Love Story sármőrje és egyben főszereplője, hollywoodi legenda + videó

Magyar Nemzet
Forrás: AP News
2023.12.09. 00:05 2023.12.09. 00:57
Meghalt Ryan O’Neal, a Love Story sármőrje és egyben főszereplője, hollywoodi legenda + videó

Pénteken, 82 éves korában meghalt Ryan O’Neal színész, akinek a Love Story főszerepe hozta el a világhírt és az Oscar-díj jelölést. A színész játszott többek között még a Mi van, doki? vagy éppen a Papírhold című filmben is lányával, Tatum O’Neallel, de sokan ismerhetik a Dr. Csont és a Született feleségek című sorozatokból is.

A hírt a fia, Patrick tette közzé Instagram-bejegyzésében, amelyben arról írt, hősként tekintett az édesapjára, mindig felnézett rá.

Bár az AP News próbálta elérni a képviselőit, egyelőre nem jártak sikerrel. Ryan O’Nealt 2012-ben diagnosztizálták prosztatarákkal, egy évtizeddel azután, hogy leukémiát állapítottak meg nála. A halál okát egyelőre nem lehet tudni.

O’Neal az 1970-es években a világ legnagyobb filmsztárjai közé tartozott, aki a korszak leghíresebb rendezőivel dolgozott együtt, köztük Peter Bogdanovich-csal a Papírholdban és Stanley Kubrickkal a Barry Lyndon című filmben. Farrah Fawcett-tel való kapcsolata és viharos családi élete miatt folyamatosan a bulvárlapok címlapjainak szereplője volt.

A kétszer elvált O’Neal csaknem harminc évig volt romantikus kapcsolatban Fawcett-tel, született egy fiuk, Redmond, 1985-ben. A pár 1997-ben szakított, de néhány évvel később újra egymás mellett döntöttek. O’Neal a színésznő mellett maradt, miközben a nő rákkal küzdött, amelyben alulmaradt, és 2009-ben, 62 évesen meghalt.

Egyszer úgy fogalmazott:

Mint lepke a lánggal, tehetetlenek leszünk a gyönyörű szellemekkel szemben, amelyeket az igaz szerelem ont magából.

Borítókép: Ryan O’Neal (Fotó: FP/Mychele Daniau)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.