Már készül az új Jurassic World-film, jövőre kerülhet mozikba

Az új filmet az a David Koepp írja, akinek az eredeti filmet és a 1997-es folytatást is köszönhetjük.

Forrás: The Hollywood Reporter2024. 01. 23. 14:30
Jurassic World
Jurassic World: a bukott királyság Fotó: AFP/Universal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Universal stúdió már dolgozik a legújabb Jurassic World-filmen, amelynek forgatókönyvét David Koepp jegyzi – írta meg a The Hollywood Reporter. A hollywoodi ügyekben jártas lap szerint a projekt már elég jól áll ahhoz, hogy a stúdiónál a film lehetséges 2025-ös bemutatásáról suttogjanak. 

Jurassic Park
Richard Attenborough, Laura Dern és Sam Neill az 1993-as első Jurassic Park filmben (Fotó: AFP)

Bár a rendező személye még nem ismert, a forgatókönyvíró Koeppen kívül több olyan szereplő is felbukkant a készítők között, akik a dinós széria korábbi filmjein is dolgoztak. Ilyen Frank Marshall, a Jurassic World-trilógia veterán producere és Patrick Crowley. 

A történet részletei még nem ismertek, azt azonban tudni lehet, hogy egy teljesen új korszakot nyithat a film.

 Ez a lap szerint kizárja mind a Jurassic Worldben szereplő Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, mind az eredeti filmekben játszó Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum felbukkanását. Ugyanakkor a készítők új Jurassic Worldről, nem pedig új Jurassic Parkról beszélnek, ami azt sejteti, hogy az új mozi nem az 1993-as alapokhoz tér majd vissza.  

David Koepp a Jurassic Parkon kívül olyan filmek forgatókönyveit jegyzi, mint az 1996-os Mission: Impossible, a 2002-es Pókember, a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, vagy éppen a legújabb Indiana Jones-film, A sors tárcsája.  

Borítókép: Jelenetfotó a 2018-as Jurassic World: A bukott királyság című filmből (Fotó: AFP/Universal)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.