Történelmi bukás a Marvelek című képregényfilm

A szuperhősfilmek divatja az elmúlt másfél évtizedben megállíthatatlannak tűnt, most azonban kisebb léket kapott a pénztermelő hajó. Miután a novemberben bemutatott Marvelek lekerült a mozik műsoráról, immáron biztosan kijelenthető, hogy egyetlen Marvel-produkció sem hasalt el még ennyire a pénztáraknál.

2024. 01. 09. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marvelek a legnagyobb internetes filmes adatbázison, az Imdb-n 10-ből 5,8 pontra értékelték a felhasználók, amelyre még nem volt példa a Marvel-produkciók történelmében. Persze számtalan esetet találni arra, hogy borzalmas művek kasszasikerekké válnak, ez esetben azonban nem ez történt.

Marvelek
Marvelek. Forrás: Fórum Hungary

Sok jót nem igazán lehet elmondani a Marvelekről, az akciójelenetek mai szemmel a brutális költségvetés ellenére sem tűnnek látványosnak, ráadásul kifejezetten sótlanok és fantáziátlanok. A humor rendkívül gyenge, néha Melissa McCarthy vagy Rebel Wilson irritáló vígjátékait idézi az alkotás ripacs stílusa, a dráma működésképtelen, ráadásul folyamatosan kínos és erőltetett, régi Bravó magazinokra emlékeztető életbölcsességek hangzanak el

– olvasható az Origó kritikájában, és valószínűleg a nézők nagy része is hasonlóképpen vélekedett.

A 220 millió dollárból készült (és ebben még nincs benne a marketingköltség) film világszinten 205,87 millió dollárt termelt, Amerikában mindössze 84,5 milliót, nemzetközileg pedig 121,3 milliót, utóbbinak ugyanakkor csak egy része illeti a stúdiót.

Nem véletlen tehát, hogy a fő a feje a cég vezetőinek. Azt rebesgetik, hogy néhány éven belül lényegében újraindítják a teljes Marvel-univerzumot és törlik a kánonból a nem működő elemeket, valamint feltámasztanak néhány népszerű karaktert. 

Borítókép: Marvelek (Forrás: Fórum Hungary)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.