Holtszezon: az irodalom határműfajai ismét reflektorfényben

Február 22–25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprém – Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon kortárs irodalmi fesztivált. A veszprémi eseményen négy napon keresztül, tíz helyszínen több mint hetven programmal várják a szervezők az irodalom szerelmeseit.

Forrás: EKF2024. 02. 20. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivál eredeti koncepciójához hűen a Holtszezon elsősorban az irodalom azon határműfajaira helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek ugyan, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Így számos program várja majd a krimi, a fantasy vagy éppen a képregény műfajának kedvelőit, de rengeteg koncertet és zenés-irodalmi estet is találhatunk a programok között.

Az előadók és meghívott vendégek sorában szerepel majd többek között Varró Dániel, aki a Túl a Maszat-hegyen című könyvének második részébe kalauzolja el a kicsiket és a nagyokat egyaránt, Harcsa Veronika és zenésztársai Tandori Dezső és Sziveri János költeményeinek zenés feldolgozásával repítik el a közönséget egy különleges világba, de Lackfi Jánost, Grecsó Krisztánt és a 30Y zenekart is színpadon láthatjuk majd.

A különböző előadások és beszélgetések mellett a fesztivál nagy hangsúlyt helyez a közönség bevonására, az alkotótevékenység népszerűsítésére is, éppen ezért számos workshop – képregényrajzolás, street art, dalszöveg- és kreatív írás műhely – várja majd a látogatókat. A Poket zsebkönyvek, a krimi és fantasy műfaj, valamint a Platon Karataev zenekar rajongói pedig külön tematikus helyszíneken fedezhetik fel régi és új kedvenceiket.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, de néhány esemény látogatása jegyvásárláshoz vagy regisztrációhoz kötött. A rendezvény igyekszik szem előtt tartani az egyenlő esélyű hozzáférést is, ezért több program jelnyelvi tolmácsolással egészül ki, a vakok és gyengénlátók számára pedig képzett önkéntesek nyújtanak majd segítséget az egyes helyszíneken.

Borítókép: Február 22–25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt (Forrás: Facebook/Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.