Különleges programmal várja a Bükki Csillagda a szerelmespárokat

A szerelmesek napja, Valentin-nap alkalmából, február 17-én különleges csillaglesben lehet részük a Bükki Csillagdába érkezőknek.

Forrás: Bükki Csillagda2024. 02. 10. 20:30
Bükki csillagda
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen az estén Lovass Adél költő, író és Veres Zoltán dalszerző duója, a bükkszentkereszti Holló-Hát formáció szerelmes dalokkal fűszerezve  ad koncertet a Bükki Csillagda planetáriumában, majd az obszervatóriumban és tiszta idő esetén a teraszon folytatják csillagnézéssel a romantikus estét. A hátteret a Bükki Csillagoségbolt biztosítja.

Lánykérés a Bükki Csillagdában. Forrás: Facebook/Bükki Csillagda

A rendezvényre szóló jegyekkel érkezési sorrendben foglalhatók el a helyek. Kedvezőtlen időjárás esetén a csillagles programelem helyett a Bükki Csillagda kiállítását lehet megtekinteni, illetve az intézmény csillagásza élőszavas, planetáriumi előadást tart.

Program: 

18.00–18.30 regisztráció

18.30–19.15 koncert a Bükki Csillagda planetáriumában

19.30–21.00 csillagles az obszervatóriumból/teraszról; a Bükki Csillagda kiállításának megtekintése


Látható égitestek az estén 18 és 21 óra között: Hold; Jupiter; NGC 869 (Perseus-ikerhalmaz); M31 (Androméda-galaxis); M42 (Orion-köd); M44 (Méhkas csoport); M3; Mizar-Alcor.

A Valentin-napi programra a Bükki Nemzeti Park oldalán válthatnak jegyet.

Borítókép: A Bükki Csillagda (Forrás: Facebook/Bükki Csillagda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.