Kiálltak a házuk elé, hogy a szomszédoknak zenéljenek

Miként lehet fenntartani egy házasságot, miközben mindkét fél zenész és folyamatosan koncertezik szerte a világban? Mások mellett erről is beszélt Madaras Gergely karmester és Győri Noémi fuvolaművész a Képmás Magazinnak adott rendkívül személyes interjújában, amelyből az is kiderült, miként viselték a pandémiát és a fellépések elmaradását.

Forrás: Képmás Magazin2024. 02. 06. 22:00
_CM_Kodály koncert_20221124 (2)
20221124 Debrecen Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Képen: Győri Noémi – fuvola / Nemzeti Filharmonikus Zenekar Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Madaras Gergely karmester és Győri Noémi fuvolaművész kétlaki életet él London és Budapest között, mindketten rengeteget koncerteznek, így sok időt töltenek külön. Arra a kérdésre, hogy miként kezelik mindezt, a Képmás interjújában elmondják: nagyon sokat segít a technológia és az, hogy folyamatosan kapcsolatban tudnak maradni videóhívásokkal. Győri Noémi ezzel kapcsolatban megemlíti, hogy a gyerekek dolgait szinte egyedül menedzseli a különleges életmódjuk miatt, ami a koncertek mellett – ahová rendszeresen elviszi a lányait is – nagy kihívást jelent. Amikor azonban Madaras Gergely otthon van, fordul a kocka, ő látja el ezeket a teendőket, amíg a fuvolaművész a munkájára koncentrál.

Madaras Gergely
Madaras Gergely karmester. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A gyerekek azonban jól viselik mindezt, miként Győri Noémi fogalmaz:

Számukra ez az intenzív életforma a természetes, amelyet leginkább egy sokrétegű, gazdagon rakott flódnihoz tudnék hasonlítani. Tömény ugyan, talán néha még túl is csordul a sok jótól, viszont mindig rengeteg értékes élménnyel gazdagít mindannyiunkat. A lányok nagyon erősen kötődnek hozzánk, és bár rengeteg a munkánk, szinte mindig valamelyikünk velük van. Az ő elfoglaltságaik ugyanolyan fontosak a családi életben, mint a mieink: az álmaikat a sajátjainkkal párhuzamosan igyekszünk megvalósítani.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy a nagyobb lány hegedül, a kisebbik pedig most kezdett zongorázni. Mégsem jellemzőek az otthoni örömzenélések, hiszen a mindennapok során olyan sok a zenei feladat és a gyakorlás, hogy kikapcsolódásként inkább más programokat választanak. A pandémia alatt viszont volt példa arra, hogy együtt hangszert ragadtak:

Kiálltunk a ház elé, és szóltunk a szomszédoknak, hogy jöjjenek ki az erkélyekre. Hihetetlen ereje volt ennek a koncertnek, hiszen akkor szünetelt minden hangverseny

– teszi hozzá a fuvolaművész.

Az interjú a Képmás Magazin oldalán olvasható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.