Albin 2024. március 1.
logo

Pedofil óvodai alkalmazottra csapott le a rendőrség Újbudán

Meghalt Szurdi Miklós

Magyar Nemzet
2024.02.12. 11:20 2024.02.12. 15:07
Meghalt Szurdi Miklós

A 73 évesen elhunyt rendező halálhírét Erdőkertes polgármestere jelentette be.

Pásztor László, Erdőkertes polgármestere a közösségi oldalán azt írta, mély megrendüléssel fogadta a hírt. A városvezető az MTI kérdésére hozzátette: Szurdi Miklóst hosszú betegség után, hétfőn érte a halál. A művész az utóbbi időszakban az erdőkertesi Faluház és Könyvtár vezetője volt. A polgármester azt írta, hogy Szurdi Miklós szívén viselte Erdőkertes kulturális életét, fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott környezetére. 

Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszan tartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük, Miklós, hogy nekünk is voltál!

– írta Pásztor László. 

A 73 évesen elhunyt színész, rendező, színházigazgató 1975 és 1978 között a kecskeméti Katona József Színház, 1982-ig a szolnoki Szigligeti Színház, majd a Nemzeti Színház tagja volt. 1983-tól rendezőként dolgozott a Mafilmnél és a Magyar Televíziónál, de legtöbben az Angyalbőrben és a Família Kft. című sorozatok rendezőjeként ismerték. 

A Vörösmarty Színház hétfői közleményében Szurdi Miklós emlékezetes székesfehérvári rendezései mellett emlékeztetett arra, hogy igazgatósága alatt történt meg a színházépület teljes felújítása, 2005 decemberében ő adta át a teátrum korszerűsített épületét. „A társulat, a város és a teljes színházi szakma hálás lehet azért, amit szellemileg és művészileg tett a város közösségért és a magyar színjátszásért"– hangsúlyozták a közleményben. Szurdi Miklós főbb rendezései között volt Dürrenmatt A fizikusok című darabja, John Kander és Fred Ebb Kabaréja, Harold Pintertől a Hazatérés, Elton John és Tim Rice Aida című musicalje, Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperája, valamint Vadnai László, Békeffi István és Márkus Alfréd Tisztelt ház című zenés vígjátéka.

 

Borítókép: Szurdi Miklós (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.