Mozart-napot tart a Concerto Budapest

Klarinét- és kürtverseny, nyitány, szimfónia, kamaramű és zongoraverseny is elhangzik a Concerto Budapest Mozart-napján vasárnap a budapesti Zeneakadémián. Az egész napos programsorozaton többek között a 3. és 4. Esz-dúr kürtverseny, az Esz-dúr sinfonia concertante oboára, kürtre, klarinétra és fagottra, az A-dúr klarinétötös a Keller Quartet közreműködésével, valamint az A-dúr klarinétverseny és a d-moll zongoraverseny szólal meg.

Forrás: MTI2024. 02. 27. 13:00
null
Fotó: Felvegi Andrea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koncertek előadói között szerepel mások mellett Wenzel Fuchs klarinétművész és Stefan Dohr kürtművész, a Berlini Filharmonikusok fúvós szólistái, valamint Bogányi Gergely zongoraművész és Arvid Engegard norvég hegedűművész-karmester. Simon Izabella zongoraművész jóvoltából, immár hagyományos módon, a legkisebbek is megismerkedhetnek Wolfgang Amadeus Mozart zenéjével a Kupolaterembe meghirdetett gyerekprogramon. A fesztivál házigazdája Batta András lesz.

Az este fél 8-kor kezdődő zárókoncertet az egész világon élőben követhetik Mozart rajongói, mivel a brit Gramophone.co.uk, valamint az egyik vezető magyarországi hírportál is a címoldalán közvetíti az eseményt.

A koncert szünetében a közvetítés közönsége a nap eseményeiről, a fellépő művészekről és az alkotókról láthat rövid összefoglalót. A Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével 2018 óta évről évre egynapos koncertsorozatot szentel Wolfgang Amadeus Mozartnak.

Borítókép: A koncertek előadói között szerepel Bogányi Gergely zongoraművész (Forrás: Favebook/Concerto Budapest)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.