Diplomata pozíciókra írt ki közös pályázatot két minisztérium

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium kormányzati szolgálati jogviszony keretében pályázatot hirdet beosztott diplomata munkakörben, kulturális intézmény igazgató és kulturális attasé pozíciókra. A kulturális diplomata feladatkört öt nagyvárosban – Kairó, Tallinn, Peking, Zágráb, Szöul –  tölthetik be a sikeres pályázók.

Forrás: KIM, KK2024. 02. 21. 22:00
null
Budapest, 2022. augusztus 15. A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik épületének bejárata a fõváros II. kerületében, a Bem József térnél. Az épületegyüttes ezen része eredetileg 1912-ben Baumgarten Sándor terve alaján lakóháznak épült, amit 1995-ben átalakítottak. Ekkor a pinceszintjén találták meg a Kakas bástyát, amelynek restaurált maradványai a bejárati csarnoka padlózata egy részének üveg kialakításán keresztül láthatóak. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ 24 országában működő 26 külföldi magyar kulturális intézet megkülönböztetett szerepet játszik a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében, a tudatos, értékorientált Magyarország-kép építésében.
Kairó és Tallinn magyar kulturális intézetében az intézetigazgató feladata lesz többek között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetése, szakmai programjainak tervezése és végrehajtása.
Peking, Zágráb és Szöul magyar kulturális intézetében az attasé legfontosabb feladata lesz a többi között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetőjének helyettesítése és munkájának támogatása, valamint a szakmai kapcsolatépítő munkában való közreműködés.

A pályázathoz a szükséges igazolásokat, alátámasztó dokumentumokat 2024. március 17-ig lehet benyújtani a pályázat weboldalán. A sikeres pályázók várhatóan 2024 őszén kezdhetik meg határozott időre szóló tartós külszolgálatukat, amelynek szakmai felügyeletét és irányítását a Kulturális és Innovációs Minisztérium látja el.

A pályázati kiírások megtekinthető a KÖZSZOLGÁLLÁS Portálon.

Peking: https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/53903

Tallinn: https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/53894

Kairó: https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/53854

Szöul: https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/53853

Zágráb: https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/53850

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium február 21-én újabb pályázatot írt ki beosztott diplomata munkakörben a ljubljanai kulturális intézet igazgatói pozíciójára. Ljubljana magyar kulturális intézetében az intézetigazgató feladata lesz többek között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetése, szakmai programjainak tervezése és végrehajtása.

A pályázati kiírás az alábbi oldalon érhető el:

https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/54421

 

 

Borítókép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik épületének bejárata a főváros II. kerületében, a Bem József térnél (Forrás: MTVA/Róka László)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.