Elhunyt Mohácsi Emil szinkronrendező

Mohácsi Emil 1976–1979 között a Színház- és Filmművészeti Főiskoala adásrendező szakán szerzett diplomát. 1978–2009 között szinkronrendezőként dolgozott. Nevéhez több, mint 700 remek és maradandó film, sorozat szinkronrendezése kapcsolódik, melyek közül kiemelkedik az idén harmincéves Jóbarátok-sorozat.

2024. 04. 15. 21:30
Elhunyt Mohácsi Emil szinkronrendező (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elhíresült Jóbarátok mellett olyan nagy sikerű filmek szinkronizálásáért is ő volt a felelős, mint a Kojak, Az Olsen-banda, A Sándor Mátyás-film külföldi szereplőinek magyarítása, A dühöngő bika, a Miss Marple történetei, a Ragadozó, az Űrgolyhók, a Vissza a jövőbe 2., a Zöld kártya, a Nagy durranás, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, a Tini Nindzsa Teknőcök 2. (amelyben az eredeti rajzfilm hangjait kérte fel), az Alien 3., az Állj, vagy lő a mamám, a Forrest Gump, az Alkonyattól pirkadatig, a Dogma, az Amélie csodálatos élete. Legutolsó munkája a 2009-es Újralátogatás című lengyel film film volt.
Munkásságát 2019-ben Szinkron Életműdíjjal ismerték el.
Mohácsi Emil március 25-én töltötte be 78. életévét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.