Jókai Mór- és Klebelsberg Kunó-emlékév lehet 2025

Az emlékévet a Kulturális és Innovációs Minisztérium kezdeményezte az Országgyűlésnél.

Forrás: KIM2024. 04. 11. 14:30
Jókai Mór Forrás: Wikimedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, Magyarország büszke minden szülöttére, kiváltképpen azokra, akiknek tevékenysége és teljesítménye nagyban hozzájárul hazánk és nemzetünk boldogulásához. 

Klebelsberg Kuno
Klebelsberg Kunó 1917-ben (Forrás: Wikimédia)

A 200 éve született Jókai Mór a magyar irodalom egyik legsokoldalúbb írója, munkássága és szellemi öröksége megkerülhetetlen példa a magyar kultúrában.

A 150 éve született Gróf Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter hazánk kiemelkedő gondolkodója és államférfija. Mindmáig felbecsülhetetlen hatása van magyar oktatásügyre, tudománypolitikára és kultúrára – emlékeztettek.

A mindenkori magyar kormánynak kötelessége megőrizni és továbbadni szellemi nagyjaink örökséget, mert aki nem becsüli a múltját, annak nincs jövő sem – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.