Megdőlhet az olvasás magyarországi rekordja

Április 23-án tartjuk a könyv és a szerzői jogok világnapját. Az alkalomból a Libri idén az egyszerre olvasás magyarországi rekordjának felállítására tesz kísérletet.

Forrás: Libri2024. 04. 20. 8:00
olvasás
Fotó: Maylis Rolland/Hans Lucas via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1616. április 23-án halt meg William Shakespeare, akinek többek közt a világirodalom legismertebb szerelmespárját és az egyik legnagyobb hatású tragédiáját köszönhetjük. Ugyanezen a napon hunyt el a Don Quijote szerzője, Miguel de Cervantes, valamint a hazánkban kevéssé ismert perui krónikás, Inca Garcilaso de la Vega is. Az UNESCO ezért 1995-ben ezt a napot a könyv és a szerzői jogok világnapjává nyilvánította, és ma már több mint száz országban igyekeznek valamilyen módon felhívni a figyelmet a könyvek szeretetére és az olvasás fontosságára.  

olvasás
Megdől az egyszerre olvasás rekordja? Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Április 23-án a Libri is érdekes programmal készül: arra kérik a boltjaikba 17 és 19 óra között betérőket, hogy legalább 20 percet olvassanak ott, a helyszínen. 

Az akcióval a Libri az egy időben olvasás magyarországi rekordját döntené meg.  

„A Sussexi Egyetem kutatói megállapították, hogy már napi 20 perc olvasással is közel 70 százalékkal csökkenthetjük a stressz-szintünket. A könyvek tehát nemcsak tanulásra, önfejlesztésre vagy a szabadidőnk eltöltésére alkalmasak: az olvasás hosszú távon is javítja az életminőségünket” – idézi Ludvig Orsolyát, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatóját a bolthálózat közleménye. 

A rekordkísérleten részt vevők a helyszínen regisztrálhatnak majd, az eredményekről az üzlethálózat az akciót követő hetekben tájékoztatja az érdeklődőket. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.