Újabb zenei csemege érkezik Budapestre

Török zenekar ad koncertet április 17-én a Hagyományok Házában. A Trio Patara nevű együttes repertoárja különböző korszakok és stílusok egyetemes zenéjének széles skálájából áll.

Forrás: MTI2024. 04. 01. 9:00
The Hungarian Heritage House in the building of the Budai Vigado, Budapest. Photo: Laszlo Roka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három nő szívből jövő békekívánsága Patarából a világnak – ez a mottója a 2020-ban, a koronavírus-világjárvány kitörésekor megalakult Trio Patara zenekarnak. Az együttes eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy a zene gyógyító és egyesítő erejével hozzájáruljon az emberiség jóllétéhez a kihívásokkal teli időszakban, missziójukat pedig a mai napig tovább folytatják.

A Trio Patara tagjai
A Trio Patara tagjai (Forrás: YouTube.com)

A török trió tagja Lelya Bayramogullari fuvolaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Sankyo Fuvolaegyüttes tagja, Aslihan Güngör hárfaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Borusan Isztambuli Filharmonikus Zenekar tagja, valamint Simge Büyükedes, az egyik legnépszerűbb szoprán énekes, a Mersin Állami Opera és Balett tagja.

Első CD-jük Patara’ya Armagan (Ajándék Patarának) címmel a török Kulturális és Turisztikai Minisztérium Képzőművészeti Főigazgatóságának támogatásával 2020 decemberében jelent meg.

A Hagyományok Házában megrendezendő előadás a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Török Köztársaság budapesti nagykövetségének közös szervezésében, a magyar–török kulturális évad részeként valósul meg.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.