Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Együtt ünnepel Kobajasi Kenicsiróval a MÁV Szimfonikus Zenekar

A világhírű karmester, Kobajasi Kenicsiró újra a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényli Budapesten első magyarországi, egyben első nemzetközi fellépésének ötvenedik évfordulóján – közölte a zenekar.

Forrás: MTI2024. 05. 23. 7:00
Kobajasi Kenicsiró
Kobajasi Kenicsiró, a MÁV Szimfonikus Zenekar tiszteletbeli vendégkarmestere próbál a MÁV Szimfonikus Zenekarral a szimfonikusok budapesti székházának próbatermében 2024. május 22-én. Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kobajasi Kenicsiró nemzetközi karrierje 1974 tavaszán indult, amikor megnyerte a Magyar Televízió első nemzetközi karmesterversenyét. A versenyen a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényelte – idézték fel a közleményben, megjegyezve, hogy Kobajasi Kenicsiró 2014-től a zenekar tiszteletbeli vendég karmestere. Az ötvenéves együttműködés emlékére a világhírű karmester szerdán egy japán cseresznyefát ültetett el a zenekar kertjében kialakított emlékparkban – írták a közleményben.

Kobajasi Kenicsiró
Lendvai György, a MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány ügyvezető igazgatója, Pafféri Zoltán, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. vezérigazgatója és Kobajasi Kenicsiró, a MÁV Szimfonikus Zenekar tiszteletbeli vendég karmestere a magyarországi karrierjének 50. évfordulója alkalmából ültetett japán cseresznyefa sajtóbemutatásán a MÁV Szimfonikus Zenekar budapesti székháza udvarán 2024. május 22-én. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

– Nemcsak nekem személyesen nagy öröm, hogy ma részese lehetek ennek a kedves ünnepnek, de nagy megtiszteltetés ez a magyar vasutas közösségnek is, amelyet ma képviselhetek – mondta Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója köszöntőjében.  

Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója az ünnepségen elmondta, hogy az együttműködés emlékére ültetett japán cseresznyefa a zenekar és a Maestro fél évszázados barátságát szimbolizálja, amelynek gyökerei ötven évvel ezelőtt kezdtek fejlődni, amikor a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyén Kobajasi Kenicsiró beintette azt a darabot, amellyel a május 24-i ünnepi hangversenyüket is kezdeni fogják a Zeneakadémián.

Kobajasi Kenicsiró a jubileumi évforduló tiszteletére pénteken Budapesten a Zeneakadémián és másnap, szombaton az Erkel Színházban vezényli újra a MÁV Szimfonikus Zenekart. A jubileumi dupla hangversennyel nem ér véget az ünnepi koncertek sora: 2024. június 17-én, háromhetes turnéra indul Japánba a MÁV Szimfonikus Zenekar Kobajasi Kenicsiróval.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.