Húszéves jubileumát ünnepelte a Magyar Katolikus Rádió

A két évtizeddel ezelőtt, 2004 pünkösdjén alapított rádió ünnepi hangulattal, megannyi színes programmal és számos nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte megalapításának huszadik évfordulóját. Az elmúlt húsz évet a rádió alkotóközösége csak a kezdetnek tekinti, és komoly tervekkel tekint a jövőbe.

2024. 06. 04. 15:00
magyar katolikus radio
Rendhagyó módon ünnepelt a Magyar Katolikus Rádió. Fotó: Magyar Katolikus Rádió
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két évtizeddel ezelőtt, 2004 pünkösdjén alapított rádió ünnepi hangulattal, megannyi színes programmal és nagyszabású rendezvényekkel ünnepelte megalapításának huszadik évfordulóját.

magyar katolikus radio
Húszéves jubileumát ünnepelte a Magyar Katolikus Rádió Fotó: Magyar Katolikus Rádió

Milyen programokkal ünnepeltek?

A Magyar Katolikus Rádió május 8-án, nyílt napon látta vendégül a hallgatóságot budapesti székházában, ahol színes programokkal, ajándékokkal, koncertekkel, élő közvetítéssel és stúdiólátogatással várták az érdeklődőket. A résztvevők bepillantást nyerhettek a stúdiómunkálatokba, a munkatársak közreműködésével bejárhatták a rádió teljes épületét, valamint a szellemi-lelki gyakorlatokon vehettek részt. 

Május 15-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia díjakat és elismerő okleveleket adományozott a Magyar Katolikus Rádió több munkatársának. A püspökök testülete Pro Ecclesia Hungariae-díjat adományozott Szikora Józsefnek, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztőjének, öt munkatárs részesült Pro Comunicatione Christiana-díjban és 23 munkatárs kapott elismerő oklevelet.

Együtt ünneplés

Május 20-án a bodajki Segítő Szűz Mária-kegyhelyen, a rádió jubileumi nagyrendezvényen ünnepelhetett együtt a hallgatósággal, ahol lélekemelő gondolatok hangzottak el, volt közös szentmise, valamint a csodálatos kegyhelyet is bemutatták. Az eseményen mintegy ötszáz fő osztozott a rádió örömében: munkatársak, hallgatók, partnerek és vendégek közösen ünnepelhették az elmúlt húsz év sikereit, az elért eredményeket, valamint az elmúlt időszak meghatározó pillanatait.

A rádió 20. születésnapja kiváló alkalmat nyújt arra, hogy visszatekinthessünk az elmúlt húsz esztendőre, és egy pillanatra megállva hálát adjunk, hogy a rádió két évtizede töretlenül »él és lélegzik« velünk, munkatársakkal, valamint a hallgatósággal együtt. Örömmel tölt el bennünket, hogy közösen járhatunk egy olyan úton, amelynek a végére érve talán mindannyian jobban tudjuk majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte 

– nyilatkozta Radetzky András, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese.

A rendezvények mellett a Magyar Katolikus Rádió jubileumi kisfilmmel és az elmúlt húsz esztendőt bemutató kiadvánnyal, a munkatársak, hallgatók és partnerek jókívánságait bemutató videósorozattal, kvízjátékkal, valamint múltidéző fotóarchívum bemutatásával egyaránt ünnepel.

A jubileum alkalmából a rádió közösségimédia-oldalán húsz kérdésből álló nyereményjáték-sorozat is zajlott heti rendszerességgel, amely nagy sikert aratott a hallgatóság körében: több mint hatszáz helyes megfejtés érkezett, közülük húsz hallgató gazdagodott értékes nyereményekkel a rádió jóvoltából.

A jövőbeli tervek

Húsz év csupán a kezdet, a rádió komoly tervekkel tekint a jövőbe: célja, hogy a technikai háttér folyamatos fejlesztésével, alkalmazkodva az új média adta lehetőségekhez, 2025-re a Magyar Katolikus Rádió összes frekvenciája, az ország bármely területén egyetlen, osztatlan 24 órás örömhírt tudjon sugározni, megerősítve hitben és szeretetben a hallgatóságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.