Tízéves lett a népszerű előadás

Nyár, napfény, szerelem, görög tengerpart és halhatatlan ABBA-slágerek. Mindez elengedhetetlen összetevője a Mamma mia! című musical hosszan tartó sikerének. Immár egy évtizede, 2014-ben a Madách Színházba is megérkezett a népszerű előadás, és a világ számos más pontjához hasonlóan idehaza is pillanatok alatt meghódította a közönség szívét, népszerűsége pedig azóta is rendületlen. A jubileum ünnepléseként a teátrum június 3-án egy nagyszabású gálaelőadással készült, amely során több egykori és jelenlegi szereplő színpadra lépett.

2024. 06. 04. 19:00
Mamma mia
Tízéves lett a népszerű musical Fotó: Szilágyi Ferenc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napfényben fürdő, káprázatos szépségű görög szigeten játszódó előadás humorával, kedves történetével és az ABBA együttes páratlan zenéjével mindig elvarázsolja a közönséget. Ezúttal azonban tovább fokozta az élményt, hogy az előadás, illetve az azt követő meglepetésprodukciók során szinte az összes olyan művész színpadra lépett, akinek a neve az elmúlt évtizedben összeforrott a musical magyar változatával. 

Mamma mia
Sophie és Sky karakterének megformálói Fotó: Szilágyi Ferenc

A főszereplő, Donna szerepében Auksz Éva mellett Koós Réka és Gallusz Nikolett is tündökölt ezen az estén, de a többi karaktert is több szereposztásban láthattuk megelevenedni, kiváló énekesek és színészek – mások mellett Détár Enikő, Muri Enikő, Sári Évi, Sáfár Mónika, Sasvári Sándor, Molnár László, Hajdu Steve, Szaszák Zsolt és Stohl András – alakításában. A ráadásdalokban pedig azok a művészek – többek között Kováts Kriszta, Simon Boglárka, Pásztor Ádám – is színpadra léptek, akiket a történet résztvevőiként aznap nem láthattunk. 

Igazi sztárparádéval várta tehát a teátrum az ünnepi előadás közönségét, akik az előadás végén együtt énekelhették a népszerű dalokat – köztük a Waterloo, a Dancing Queen és a Mamma mia! című slágereket – az előadás szereplőivel.

Ha egy szóban kellene megfogalmazni, hogy mi is jellemzi a Mamma mia!-t, az a szó mindenképpen az életöröm lenne. Olyan magával ragadó életszeretet, szerelemvágy, boldogságvágy és élni akarás árad ebből a darabból és az ABBA zenéjéből, amitől az ember egyszerűen nem tudja magát függetleníteni. Jól érzékelhető, ahogy a nézők előadásról előadásra minden hangjegyet és mondatot magukba szívnak

– emelte ki az előadás utáni ünnepségen Szirtes Tamás. A Madách Színház igazgatója hozzátette: zseniális emberek gyűltek össze, és nagyon szerencsésen álltak együtt a csillagok, amikor a Mamma mia! című musical megszületett. Kiemelte két alkotónak, Judy Craymer producernek és Catherine Johnsonnak, a librettó szerzőjének szerepét ebben a csodában.

Mamma mia
Szirtes Tamás a társulatnak és a közönségnek is köszönetet mondott az elmúlt tíz évért Fotó: Szilágyi Ferenc

– Sokan sokféleképpen próbálták már megismételni a Mamma mia! sikerét. A legnagyobb zeneszerzők és előadók, köztük a Beatles vagy Elvis Presley műveire építve próbáltak hasonló produkciókat létrehozni, de eddig még senkinek sem sikerült ez a bravúr. Ez egy páratlan és utánozhatatlan kombináció volt. Egy olyan mesét sikerült megalkotni, amelyikbe szinte változtatás nélkül bele lehet helyezni az ABBA-dalokat, amelyek szinte maguktól viszik tovább a történetet, amibe egyébként olyan tökéletesen illeszkednek, hogy az ember nem is gondolná, hogy eredetileg nem ehhez a darabhoz készültek. 

A teljesen különálló dalokból egyszer csak létrejött egy mű, amely immár tíz éve a mi életünknek is részévé vált. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a világon elsőként mi állíthattuk másként színpadra ezt a darabot. És büszke vagyok rátok, a csapatra, alkotókra, énekesekre, táncosokra. A Madách Színház társulatára és dolgozóira, akik rengeteg energiát és tehetséget, az életetek egy jelentős részét fektettétek ebbe az előadásba. Lenyűgöző volt az a dinamizmus, intenzitás és tehetség, amely ma a színpadról áradt! Köszönöm nektek!

– fogalmazott köszöntőjében Szirtes Tamás igazgató.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.