Az olimpia megnyitóján tér vissza a nagybeteg Céline Dion

Az énekesnő két évvel ezelőtt hagyta abba a koncertezést, amikor kiderült, hogy stiff-person-szindrómában szenved.

Forrás: Variety2024. 07. 24. 15:30
Céline Dion
Celine Dion. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizsba érkezett Céline Dion, a hírek szerint azért, hogy fellépjen az olimpia pénteki nyitóünnepségén. A kanadai énekesnőnek ez lesz az első fellépése 2022 decembere óta, amikor bejelentette, gyógyíthatatlan betegségben, úgynevezett stiff-person-szindrómában (SPS, merevember-betegségben) szenved, és felhagy a koncertezéssel. Az SPS egy ritka idegrendszeri betegség, amelynek sem okait, sem gyógymódját nem derítette még ki a tudomány, jellemző tünetei közé tartozik – nevéhez híven – az izmok összetapadása, görcsössége, amit látásromlás és fényérzékenység is kísérhet.

Céline Dion
Egész Párizs olimpiai lázban ég, természetesen az Eiffel-torony sem maradhatott ki. Fotó: AFP

Céline Dion hétfőn érkezett meg a francia fővárosba, ahol ugyanabban a Champs-Élysées melletti Royal Monceau Hotelben száll meg, mint az olimpiai megnyitóünnepség másik lehetséges résztvevője, Lady Gaga – derül ki a Variety cikkéből. Bár az énekesnő képviselői nem kívánták kommentálni a lap értesüléseit, a nemzetközi média szinte tényként kezeli a fellépés hírét. 

Maga Dion áprilisban a Vogue France-nak már belengette a lehetséges visszatérését, hozzátéve, az a célja, hogy még egyszer láthassa az Eiffel-tornyot, és mindennap azon dolgozik, hogy megerősödjön. 

Az énekesnő vágya pénteken könnyen teljesülhet, a nyitóünnepség helyszíne ugyanis a Szajna partja lesz, közel az Eiffel-toronyhoz.  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.