Emlékeznek még a Keménykalap és krumpliorr gyerekszereplőire? Így néznek ki most!

A Keménykalap és krumpliorr egy 1974-es ifjúsági sorozat, amely Csukás István művéből készült. Később, 1978-ban, egy 100 perces mozifilmet is összevágtak belőle, amit augusztus 31-én mutattak be. A sorozat híres szereplői, mint Bagaméri és Lópici Gáspár, valamint a legendás mondat: „Itt van, megjött Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri”, máig sokak kedvencei. Ez a vidám családi vígjáték a mai napig népszerű. Az egykori gyerekszereplőket akkor tizenévesen ismerhettük meg, azóta persze megváltoztak.

2024. 07. 31. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origo összeállításából nem csak az derült ki, hogy hogy néznek ki ma az egykori gyereksztárok, hanem az is, hogy hol tartanak most az életben.

Berkes Gabriella

A színésznő 12 évesen Péterkét alakította a sorozatban. Gyerekszínészként számos filmben szerepelt. 1975-ben megkapta a legjobb gyermekszínészi alakításért díjat. Azonban nemcsak a színészként, hanem énekesként is többször bizonyított. 1988-ban megnyerte a Csillag születik című tehetségkutató versenyt, döntős volt az 1988-as Interpop Fesztiválon is, valamint indult a Hungária együttes Csacska macska vokáljában. Több musicalben is játszott, mint például az Evita és a Jekyll és Hyde. 2012-ben fiával részt vett a TV2 nagy sikerű műsorában, a The Voice-ban. Jelenleg a Heim Pál Kórház kommunikációs és marketingosztályának a vezetője, emellett pedig rendszeresen vállal fellépéseket. Berkes Gabriella ma már 61 éves, azonban még mindig irigylése méltó formában van. Két gyereke született: a szintén énekes Berkes Olivér és Zsoldos Fanni. 

 

Kovács Krisztián

Kovács Krisztián volt az 1970-es évek legnagyobb gyereksztárja. Alig múlt hároméves, amikor élete első válogatásán vett részt, erről pedig korábban mesélt is egy interjúban. Olyan tévéfilmekben volt látható, mint a Hahó, Öcsi!, a Hahó, a tenger!, Az öreg bánya titka, az Utánam, srácok!, Barátom, Bonca vagy a Keménykalap és krumpliorr.

Utóbbiban Kisrecét alakította.

Pályafutása alatt együtt játszott Bujtor Istvánnal is. Kovács Krisztián hiába futott be már fiatalon szép karriert, a nyolcvanas években felhagyott a színészettel, informatikus lett, jelenleg pedig az Egyesült Államokban él a második feleségével.

 

Hamar Pál

Hamar Pál a sorozat szemüveges Karcsiját alakította. A valóságban egyébként nem volt baja a szemével, csupán a forgatáson viselte az eszközt. Gyerekszínészként még nem sportolt, azonban később a torna határozta meg az életét, többszörös magyar bajnok tornász lett. Elvégezte a Testnevelési Egyetemet, majd a doktori címet is megszerezte. Számos szaklapban publikált. Nemcsak sportolóként, de edzőként is sikereket ért el. 2007 és 2019 között a Magyar Tornaszövetség női szakágának vezetőjeként dolgozott, illetve 2012 és 2017 között a Magyar Olimpiai Bizottság tagja volt. 2017-ben a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnökévé választották. Hamar Pál ma már 63 éves, a feleségével és két gyerekével él együtt.

 

Szűcs Gábor

Szűcs Gábor Jóskát alakította az ifjúsági sorozatban. Gyerekszínészként több filmben is szerepelt, azonban a rendezés is vonzotta, így már főiskolásként kipróbálta magát benne. A diploma után a Madách Színház tagja lett, ahol 2005-ig játszott, majd visszavonult mint színész. 2012-ben Jászai Mari-díjban részesült. Rendezőként azonban több produkcióban is részt vett. Kilenc éven keresztül a Sziget Fesztivál színházi sátrának programszervezője volt, valamint a nevéhez fűződik a Kaszás Attila-díj alapítása. Jelenleg feleségével, Széphelyi Petrával a Velencei-tó mellett él az 55 éves Szűcs Gábor.

 

Berkes Gábor

Berkes Gábor Süle szerepében volt látható a Keménykalap és krumpliorr című sorozatban. 

A filmmel 12 ezer forintot kerestem, ami akkoriban nagyon sok pénznek számított. A gázsimból és egy kis szülői segítséggel vettünk nekem egy pianínót

– mesélte egy interjúban. 

Gyermekszínészként több filmben is játszott, legtöbbször Kovács Krisztiánnal együtt. Az 1980-as években beválasztották őt az Első Emelet, majd a Rapülők együttesbe, így országos ismertségre tett szert. 2014 óta a Turay Ida Színház zenei vezetője, emellett producerként is tevékenykedik a 61 éves Gábor. Gyerekei, Bence és Boglárka is követték édesapjuk pályáját. Szinkronszínészként gyakran hallani őket, fia a Harry Potter egyik szereplőjének, a lánya a Sonic főszereplőjének kölcsönözte a hangját.

 

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás:Kevin Frayer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.