Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Először lép a Nemzeti Táncszínház színpadára Náray Erika

A TáncPark keretében július 15-én tartandó Esszencia című kortárs jazztáncest különlegessége, hogy Feledi János és Oláh Dezső párosa ezúttal Náray Erika énekes-színművésszel egészül ki. Az esthez Bartók Béla műve adta az inspirációt.

2024. 07. 05. 17:03
Náray Erika
Náray Erika. Fotó: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feledi János táncművész és a népszerű jazz-zongorista, Oláh Dezső hosszú évek óta dolgoznak együtt, idén nyáron immár a harmadik közös munkájuk lesz újra látható a Nemzeti Táncszínház szabadtéri fesztiválján, a TáncParkon a Millenárison. Náray Erika énekes, színművész először dolgozik majd együtt a csapattal, az általuk előadott darabnak így szerves részei lesznek az élőzene és a tánc mellett az énekes és prózai betétek. 

Náray Erika
A Feledi Projekt először lép fel Náray Erika énekes-színésznővel Fotó: Kaszner Nikolett

Bartók Béla 15 magyar parasztdala adta az inspirációt az Esszencia című esthez, ahol az érzetek és érzelmek találkoznak.

 Az előadás környezetünk és lelkünk szépségeire fókuszál, a táncosok alkotta emberi csoport, közösség állandó formálódását, épülését követhetjük nyomon benne.

Az ütőhangszerekre, bőgőre és zongorára készített adaptációban részben a tradicionális, részben a kísérletező megközelítés dominál, miközben a modern jazz és tánc fúziója folyamatosan reflektál a gyűjtéseket alapul vevő bartóki alkotásokra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.