Top tíz Netflix-sorozat – premierek a kánikulában

Ez a hét sem telhet el úgy, hogy ne érkezzenek premierek a legnagyobb streamingszolgáltatóhoz. Nézzük, miről nem érdemes lemaradni!

2024. 07. 18. 11:30
netflix sorozat
A eheti Netflix premierek között thriller és gyerekadás is lesz. Fotó: themoviedb
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A melegben akár úgy is döntetünk, hogy a hűvös szobába húzódunk, és kiélvezzük a Netflix legújabb premiersorozatait.

netflix sorozat
Az e heti Netflix-sorozatpremierek között egy igazi színfolt az indiai Tribhuvan Misha kalandjairól szóló. Forrás: Themoviedb

10. Chi cica kalandjai: Nyári vakáció (Chi’s Sweet Adventure: Summer Vacation) – 1. évad 

Ez a 3D-s anime sorozat főként a legkisebbeknek szól vagy esetleg azoknak, akik még csak ismerkednek a japán nyelvvel, és szeretnének a sorozatok segítségével gyakorolni. Témájában és látványában leginkább a Mancs őrjárat (PAW Patrol) sorozat juthat eszünkbe, ami a kisgyerekek nagy kedvence lett hazánkban is. Ha kisállatok nyomozása már nem kötné le a gyereket, akkor jöhet Chi cica és a nyaralás!

9. Mérlegképes dzsigoló (Tribhuvan Mishra: CA Topper) – 1. évad 

A banki válság miatt Tribhuvan Mishra, a CA legjobbja kénytelen szexmunkát vállalni. Igazi akció-dráma érkezik hozzánk egyenesen Indiából. Aki szereti a maszala filmek világát, a látványos, sokszor valószerűtlen akciókat és a bonyolult társadalmi drámát, az jót szórakozhat ezen a streamingpremieren.

8. A ház ura (Master of the House) – 1. évad

Amikor egy gyémántmágnás rejtélyes módon meghal, kegyetlen örökösei és a szobalány között, akit apjuk nemrég vett feleségül, véres harc folyik a vagyonért. Aki nem bírja az emberek durva megalázását, a szegényebb sorba születők megbélyegzését, annak nem ajánljuk ezt a durva drámát. Aki viszont szereti a bűnügyi sorozatokat, a nyomozást, annak ez a thai társadalmi-bűnügyi thriller is tetszeni fog.

7. Simone Biles visszatér (Simone Biles Rising) – 1. évad 

Simone Biles, a szertorna szupersztárja mentális egészségügyi problémák miatt visszalépett a 2020-as tokiói olimpiától. Próbálja megteremteni az egyensúlyt a magánélete, a mentális egészsége és az edzések között a várva várt olimpiai visszatérés előtt. A sportfilmek és sportsorozatok egyre népszerűbbek: ha az amerikai fociból már elegünk van a múlt heti premier után, most egy újabb olimpikont követhetünk ebben a dokumentumsorozatban. Igazán közel hozza a nézőt Simone-hoz, hogy kézikamerás felvételeket is használnak a készítők.

6. Bon, az időjárőr (T P BON) – 2. évad

Bon átlagos középiskolás diák, akinek egy időutazó ügynökcsapat tagjaként az a feladata, hogy megmentse az emberek életét különböző történelmi események során. Itt egy újabb anime, ám Chi cicával ellentétben Bon kalandjai inkább a nagyobbakhoz szólnak, a főszereplő személyében pedig amolyan Peter Parker-féle hőst ismerhetünk meg, aki nagyon élvezi az új „képességét”, ám nem egészen érti, miért ő kerül a megmentő szerepébe. Kicsit ügyetlen, ám igazán szerethető karakter.

5. Zöld kesztyűs banda (The Green Glove Gang) – 2. évad

Egy sikertelen rablás után a három tolvajból álló, megfoghatatlan banda: Zuza, Kinga és Alicja egy csendes idősek otthonában rejtőzik. Miközben a rendőrség a nyomukban van, a banda folytatja tevékenységét az otthonban. Ebben a lengyel televíziós vígjáték sorozatban a bűnügyi nyomozás keveredik az önreflektív humorral. Nem utolsósorban pedig a lengyelül tanulók is kapnak egy igényes, látványos sorozatot. Ha valaki nem látta volna, akkor érdemes az első évadtól kezdeni a lineáris történet miatt.

4. Gyilkossági ügyek (Homicide: Los Angeles) – 2. évad

Az Esküdt ellenségek alkotójának e hátborzongató, bűnügyi dokusorozatában az ügyészek és a nyomozók ismét előveszik a legszövevényesebb gyilkossági ügyeiket. Eredeti felvételek keverednek a szakértők nyilatkozataival ebben a dokusorozatban. Ha valaki szereti a valós események alapján készült sorozatokat és a krimit, akkor ez az ideális premier erre a hétre.

Top 3 Netflix-premier 

3. Yara Gambirasio-ügy: Minden kétséget kizáróan (The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt) – 1. évad

Ez az olasz dokumentumsorozat a 13 éves Yara eltűnésével és a nyugtalanító nyomozással foglalkozik, amely feldúlta egy olasz kisváros békéjét. Telefonos és eredeti tévés bevágásokkal, valós dokumentumokkal operál ez a premier sorozat. A bizonyítékok ellenére a nyomozók nem értik, mi lehetett az indíték. Megvan a gyanúsított, aki a sorozatban szintén szót kap. Megrázó igaz történet: csak a kötélidegzetűeknek ajánljuk.

2. La Liga: A futballon túl (LALIGA: All Access) – 1. évad 

Ez a La Ligáról szóló lebilincselő dokumentumfilm-sorozat a spanyol foci kulisszatitkaiba enged bepillantást. Egy újabb sportsorozatba is bekapcsolódhatunk tehát a héten, ahol szintén a játékosok és a személyzet oldaláról ismerhetjük meg a sport mögött rejlő világot.

1. Állati kalandok (Wonderoos) – 1. évad 

Dalban mondja el egy csapat cukiság, hogy mit érdemes tudni az életről. Ismét a legkisebbeknek kedveskednek a streamingóriás szerkesztői. 

+1 ráadás: Sweet Home (Sweet Home) – 3. évad

Elkezdődik az emberiség új korszaka, a szörnyek és az emberek között állóknak még nagyobb küzdelemben kell nehéz döntést hozniuk. Miközben az emberek vérszomjas szörnyetegekké változnak, és a világon úrra lesz a rettegés, egy maroknyi túlélő az életéért küzd, és próbálja megőrizni emberségét. Ebben a sötét fantasy-thrillerben a zombis sorozatok rettegése és a természetfeletti találkozik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.