Ismert nemzetközi művészek a szolnoki színpadon: ezt az évadot nem érdemes kihagyni

Világhírű művészek és fiatal tehetségek a szolnoki szimfonikusoknál.

2024. 08. 22. 15:15
Az apátsági templom gyakori helyszíne komolyzenei koncerteknek.
Az apátsági templom gyakori helyszíne komolyzenei koncerteknek. Fotó: Penovác Károly Forrás: Veszprém Megyei Napló
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi hírű szólistákat és karmestereket lát vendégül, miközben a klasszikus és modern mesterművek legjobbjait mutatja be a közönségnek a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a következő évadban – olvasható a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az idei Liszt Ferenc- és Fantázia-bérletükben is neves hazai és külföldi művészeket vonultatnak fel. Olyan ismert szólisták lépnek majd színpadra, mint például a több nemzetközi díjjal jutalmazott Magyar Valentin zongoraművész, Giovanni Guzzo olasz hegedűművész vagy Claude Hauri szintén olasz csellóművész – írták. 

Az előadásokon az elismert karmesterek, Izaki Maszahiro, Szolnok város fő-zeneigazgatója és Kanai Toshifumi asszisztens karmester mellett vendégművészek, például Zsíros Levente és Tóth Sámuel Csaba dirigensek is színpadra lépnek

 – közölték. 

A zenekar mindig is szívügyének tekintette a fiatal tehetségek felkarolását. A koncertlátogatók idén is találkozhatnak ifjú művészekkel, a Berlini Művészeti Egyetem hallgatóival – olvasható a közleményben. 

Az évad műsora gazdag és sokszínű, minden korosztály és zenei ízlés számára kínál valami különlegeset – emelték ki. Az évadnyitó koncerten Manuel de Falla A háromszögletű kalap című műve csendül fel. A klasszikus repertoár mellett modern művek is helyet kapnak, például Steve Dobrogosz, Bob Chilcott kompozíciói. A szezon során több tematikus és ünnepi koncert is lesz, például a Romantikus történetek, amelyen Bruch, Liszt és Haydn ismert művei hangoznak el, A zene világnapja című koncert Weiner Leó műveivel, vagy az Adventi hangverseny, amelyen a közönség az együttes szólóművészeivel hangolódhat az ünnepekre  – tájékoztattak.

A régi bérletek megújítására és átvételére, új bérletigények regisztrálására augusztus 26-tól szeptember 13-ig lesz lehetőség. Az új bérleteket szeptember 9-től szeptember 13-ig értékesítik. A részletes programok és további információ már elérhető a zenekar hivatalos weboldalán: www.szolnokiszimfonikusok.hu, valamint közösségimédia-felületein.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Penovác Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.