Új pályázatot hirdetett meg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia

Új pályázatot hirdetett meg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia és az íróakadémiát működtető Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

2024. 08. 26. 14:50
Az Enumeráció sorozat kötetei Fotó: Jeney Hedvig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia 2024-ben pályakezdő szépíró kategóriában tett közzé pályázati felhívást. A 2024-es évben tíz alkotó részesülhet jelentős szakmai és a későbbiekben anyagi támogatásban. Olyan 18 és 25 év közötti tollforgató tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket, és úgy érzik: alkotói pályájuk kibontakozását elősegítheti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatóinak iránymutatása, szakmai tapasztalata, egy alkotói közösséghez való tartozás, a pályakezdés nehézségeinek áthidalásához nyújtott szakmai, szellemi és anyagi támogatás.

Az íróakadémiai képzés időtartama három tanév.

A képzés első tanévében a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) a pályázat nyerteseinek egyedülálló tanulási és továbbképzési lehetőségeket kínál jeles írók irányításával, továbbá a pályázat nyertesei korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el.

A képzés második tanévétől, azaz a 2025/26-os tanévtől kezdődően a pályázat nyerteseinek a KMTG egy tanévre szóló, havi nettó százezer forint művészeti tanulmányi ösztöndíjat ítél oda. Amennyiben a hallgató teljesíti az íróakadémia szakmai elvárásait, a KMTG további egy évvel meghosszabbítja az ösztöndíjat. A KMTG közreműködik továbbá a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetésében, közönségtalálkozók és szakmai rendezvények szervezésében, gondoskodik a médiajelenlétről, valamint elősegíti a szerzők érdekeinek érvényesítését.

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az íróakadémia által biztosított képzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Számos tehetséges és elhivatott pályakezdő élt a felkínált lehetőségekkel, és lépett önálló kötettel az irodalomkedvelő, műértő közönség elé.

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gondozásában, az Enumeráció című debütsorozatban már 34 kötet jelent meg, és több hallgatónak már a második, sőt a harmadik könyve is megjelent.

Az íróakadémia oktatói és hallgatói az intézmény fennállása, 2016 óta több száz kitüntetést, díjat és szakmai ösztöndíjat nyertek el.

A pályázatok benyújtásának határideje 2024. szeptember 15., vasárnap éjfél.

A pályázatról további információkat szerezhetnek a KMTG honlapjáról.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.