Vérszomjas majmok és brutális bunyó a Gladiátor 2 új előzetesében + videó

Novemberben érkezik a mozikba a Gladiátor 2, az új előzetese viszont most debütált. Russell Crowe helyett ezúttal Paul Mescal küzd az arénában.

2024. 09. 25. 9:34
Paul Mescal váltja Russel Crowe-t az arénában Fotó: Northfoto
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még több dráma, még több akció

Az első szakértői vélemények szerint filmtörténelmet írhat az az év egyik legjobban várt mozija – írja az Origó. A Gladiátor 2 legújabb előzetese még több drámát, akciót és feszültséget ígér, mint a 2000-ben készült eredeti alkotás.

Forrás: TMDb

A Paul Mescal, Pedro Pascal és Denzel Washington főszereplésével készült szuperprodukció sokak szerint az új Keresztapa 2 lehet. Filmes berkekben ez annyit tesz, hogy a zseniális első rész után egy még zseniálisabb folytatással tudnak előrukkolni az alkotók, ami még több bevételt és/vagy szakmai elismerést zsebelhet be. 

A sztori több mint két évtizeddel az eredeti film eseményei után játszódik. Lucius, Róma egykori császárának, Marcus Aureliusnak unokája, valamint Lucilla és a néhai Maximus fia Numidiában él családjával. Marcus Acacius tábornok azonban rabszolgaságba kényszeríti Luciust. A fiatal harcos elhatározza, hogy gladiátorként harcol a zsarnokság ellen, ebben lesz a partnere Macrinus. Nem kicsi a tét, ugyanis Lucius a Római Birodalmat irányító, két pszichopata császárral, Caracallával és Getával száll szembe. 

A filmen nem spóroltak, ahogy az előzetesben is látható, 

a Gladiátor 2 állítólag 310 millió dolláros költségvetésből készült, amivel a világ legdrágább filmjei között van. 

A hatalmas várakozás minden bizonnyal sikert és – ha lehet hinni az első véleményeknek – komoly díjesőt is hozhat az alkotóknak.

A magyarok a Gladiátor 2-t várják a legjobban

A Mafab.hu összesített, számszerűsített adatai, több tízezer adatlap felkeresése alapján a magyar nézők idén ősszel a Gladiátor 2-t várják a legjobban. A szuperprodukciót övező érdeklődés elsőre akár meglepőnek is tűnhet, hiszen egy olyan film folytatásáról van szó, amelyik kerek egészként zárt le egy történetet a főszereplő halálával, és a producereken kívül senkinek nem jutott eszébe, hogy érdemes lehet folytatni a mozit, ám most nagyon úgy néz ki, hogy a producereknek lesz igazuk, hiszen a Gladiátor 2 olyan képregényfilmeket szorított maga mögé, mint a Joker és a Venom. 

A film november 14-től látható a mozikban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.