Meghalt Kris Kristofferson

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Kris Kristofferson színész, countryénekes.

2024. 09. 30. 12:18
Kris Kristofferson Fotó: Stefan Brending
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tudjátok, hogy mindannyiunkra mosolyog” 

A hírt Kristofferson családja jelentette be vasárnap este, a tájékoztatás szerint a színész-énekes szombaton, békésen hunyt el, otthonában. „Mindannyian áldottak vagyunk a vele töltött időért” – áll a közleményben, amelyet a felesége, Lisa, nyolc gyermeke és hét unokája írt alá. 

Köszönjük, hogy ennyi éven át szerettétek őt, és amikor szivárványt láttok, tudjátok, hogy mindannyiunkra mosolyog

– olvasható a BBC oldalán.

Forrás: Nostalgia Central

Zene és színészet

A többszörös díjnyertes zeneszerző dalszerzőként volt ismert, többek között a Me and Bobby McGee és a Help Me Make It Through the Night című dalok szerzőjeként jegyezték. A zenei mellett színészi karrierbe is kezdett, szerepelt egyebek mellett Martin Scorsese Alice már nem lakik itt című filmjében, valamint Barbra Streisand mellett a Csillag születik című filmben. Sokoldalúsága lehetővé tette számára, hogy a westernfilmektől a szuperhősfilmekig, például a Penge című filmekben játsszon, utóbbiban Wesley Snipes volt a partnere. Kristofferson 2021-ben vonult vissza.

Kristoffersont jelölték Oscar-díjra, és több Grammy-díjjal, köztük egy életműdíjjal jutalmazták a munkáját. 

 

Megható poszttal emlékezik Barbra Streisand

Rengetegen gyászolják őt, többek között Barbra Streisand is. A művésznő Instagram-posztban búcsúzott a kollégájától, akiről, mint írja, már az első pillanatban tudta, milyen kivételes tehetség. 

Már amikor első alkalommal láttam Krist fellépni a Troubadour klubban Los Angelesben, tudtam, hogy ő különleges. Cipő nélkül, egy szál gitárral. Egyből tudtam, hogy tökéletes választás lenne ahhoz a dalhoz, amit épp írtam. Végül a Csillag születikben el is énekeltük közösen

– írja a színésznő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.