„Csak neked, csak most” – Für Anikó és Hrutka Róbert a Budapest Jazz Clubban

Október 18-án Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznő 18 év dalaiból 18 kedvencet – és persze egy ráadást – ad elő Hrutka Róbert és zenészbarátaik közreműködésével a Budapest Jazz Club (BJC) legújabb tematikus sorozata, az Encore! részeként.

2024. 10. 13. 8:04
Für Anikó Fotó: Budapest Jazz Club
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja október 18-án este az elmúlt tizennyolc évben megjelent négy lemeze anyagáról külön az erre az alkalomra összeállított műsorral készül a Budapest Jazz Clubban. A koncert közreműködői közül nem hiányzik majd a színésznő állandó partnere, Hrutka Róbert sem.

Az Encore!, azaz Ráadás! címmel induló új sorozatban a hazai színművészet kiemelkedő egyéniségei szerepelnek havi rendszerességgel a Budapest Jazz Club színpadára megálmodott zenés előadásaikkal. Az őszi–téli szezonban majd minden este telt házas jazzkoncerteknek helyet adó klub új, tematikus sorozatában a meghívott művészeknek az estek programját illetően szabad kezet ad, sőt a szervezők nem titkolt célja, hogy a felkért művészek saját ízlésük szerint formálják a különleges, gyakran először hallható produkciók zenei világát, művészeti koncepcióját.


A sorozat részeként a továbbiakban fellép november 3-án Ónodi Eszter az Artisjus-díjas jazzgitáros, Juhász Gábor kíséretével, december 2-án Balla Eszter ősbemutatóját csodálhatja meg a klub közönsége, aki a méltán népszerű Swing á la Django zenekarral egy nemrégiben megjelent könyv apropójából, budapesti épületek misztikus és szórakoztató legendáit idézi meg egy-egy, a történetekhez illő korabeli dallal. Törőcsik Franciskával már több ízben találkozhatott a BJC rajongótábora, hiszen a Halper Experiment meghívásának eleget téve számos alkalommal bizonyította kimagasló muzikalitását. Január 20-án saját zenekarával egy eddig máshol nem hallható műsorral várja a nagyérdeműt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.