Révész Sándor könnyei + videó

Ezt én választottam címmel jelent meg nemrég a Generál és Piramis szólóban is sikeres legendás énekesének életrajzi könyve. A mű legfontosabb gondolata az őszinteség, mondta el stúdiónk vendégeként Révész Sándor.

2024. 10. 18. 9:08
Révész Sándor Fotó: Mediaworks
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszélgetésben szó esik többek között Póka Egonnal való testvérbarátságáról, arról hogy miért kellett elköltöznie a szülői házból 16 évesen, és a zenei pálya felemlegetése mellett azt is elárulja, melyek voltak a könyv azon részei, amiket a kézirat olvasásakor megsiratott.

Mint azt korábban megírtuk, a Bálint Csaba és Derksen Gyöngyi közreműködésével lejegyzett kötet megszületése annak is köszönhető, hogy – amint az énekes fogalmazott – a két évvel ezelőtti sztrókja által most időt kapott az élettől, amelyet kreatívan szeretett volna eltölteni. A könyv bemutatóján felidézte, hogy már 1986-ban, amikor 33 éves volt, többen megkeresték egy-egy hasonló, önéletrajzi jellegű kiadvány elkészítésének tervével, de akkor ezt még túl korainak vélte. Most azonban úgy érezte, hogy hetvenévesen ennek elérkezett az ideje. Kiemelte, hogy semmiképpen sem szeretett volna bulváros hangvételt megütni, túlságosan pikáns vizekre evezni a papírra vetett történetekkel, amelyek lejegyzésében két segítőtársa is akadt. 

A szakmai jellegű visszaemlékezések kapcsán Bálint Csaba, a Rockmúzeum elnöke, míg a személyes történetek lejegyzésében Derksen Gyöngyi segítette, akivel három éve élettársakként is kiegészítik egymást. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.