Fülöp Krisztina kapta Az év belsőépítésze díjat

Az Örkény Színház nézőterének és kapcsolódó közlekedési tereinek belsőépítészeti kialakítá­sáért nyerte el idén Fülöp Krisztina az elismerést.

Izsó Zita
2019. 09. 20. 11:15
FEKETE György
Budapest, 2019. szeptember 19. Fülöp Krisztina fogadja Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke gratulációját, miután átvette Az év belsőépítésze 2017-2018 díjat Budapesten, a Pesti Vigadóban 2019. szeptember 19-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Örkény Színház nézőterének és kapcsolódó közlekedési tereinek belsőépítészeti kialakítá­sáért Fülöp Krisztina nyerte el idén Az év belsőépítésze díjat. Fülöp Krisztina nagyon szolid, méltóságteljes és izgalmas munkát végzett az Örkény István Színházban – mondta Finta József Kossuth- és Ybl-díjas építész, az elismerést odaítélő zsűri elnöke. Fekete György Kossuth- és Munká­csy-díjas belsőépítész, a Nemzet Művésze rámutatott, a belsőépítészet abban különbözik az építészettől, hogy kicsit másképp gondolkodik: nem az épületet képzeli el először, és aztán helyezi bele az embereket, hanem pont fordítva.

Az elismerést 1998-ban Laki Péter, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatója édesapjával, Laki Pállal együtt alapította. „A díj létrehozásakor már tizenöt éve az építőiparban dolgoztam, szinte minden napomat belsőépítészek között töltöttem. Abban az időben még nem volt díj, amely az építészek számára adható Ybl Miklós-díjhoz hasonlóan elismerte volna a munkájukat, ezért döntöttünk úgy édesapámmal, Laki Pállal, hogy megalapítjuk Az év belsőépítésze díjat” – mondta el Laki Péter. Hozzátette: az elismerés két évtized alatt túlnőtt az alapítókon, ahogy egy jól nevelt gyermek is túlnő ennyi idő alatt a szülein.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„A díj szakmai hátterét a Magyar Építészkamara belsőépítészeti tagozata biztosítja, de valamennyi belsőépítészeti szervezet meghívást kapott a zsűribe, így ez egy konszenzusos díj, amit az egész szakma elismer. A díjazott pedig automatikusan megkapja a vezető tervezői rangot, mint az Ybl- vagy a Ferenczi Noémi-díj esetében” – mondta el O. Ecker Judit Ferenczy Noémi-díjas, Pro Architectura-díjas belsőépítész.

Két belsőépítészeti kiállítást is megnyitottak a Pesti Vigadóban. A húszéves Az év belsőépítésze díj és az Iparművészet a belsőépítészetben című tárlatok november 17-ig látogathatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.