Holnapután a „tegnappal” ünnepel Óbuda a szabadban

A szabadtéri mozi a Beatlesre emlékezve a Yesterday című romantikus vígjáték vetítésével indul a Főtéren.

Szilléry Éva
2020. 06. 30. 12:24
null
Forrás: esernyos.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén ötvenöt éve, hogy Paul McCartney dalát, a Beatles egyik legismertebb számát, a Yesterday-t a londoni Abbey Road stúdióban rögzítették, egy éve pedig Danny Boyle romantikus vígjátékot készített a dal apropóján. Az óbudai Főtér holnap ezzel a szórakoztató mozival ünnepli, hogy véget ért a bezártság, elindult az igazi nyár.

Minden idők egyik legnépszerűbb Beatles-dalát, a Yesterday-t a 23 éves Paul McCartney azután írta, hogy egy reggel ezzel a dallammal ébredt akkori barátnője, Jane Asher londoni otthonában, a Wimpole Streeten. A fiatal zeneszerző nem akarta elhinni, hogy ez a saját dala, meg volt győződve, hogy hallotta már valahol. Kisebb nyomozást is folytatott, hogy a plágium esetleges vádját elkerülje. A dalról, amelyen generációk nőttek fel, a szerző végül megállapította: „Miután senki nem ismerte, egy idő után úgy döntöttem, hogy az enyém”.

Fotó: esernyos.hu

McCartney a közelmúlton merengve azt mondja ebben a számban, hogy hisz a tegnapban, vár a tegnapra. Danny Boyle tavaly készített vígjátéka pedig örökzöld slágerek mentén egy furcsa, könnyed történetben arra kérdez rá, hogy mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Egy film arról, hogy a valóság akár meg is történhetett volna.

Ezekre az érzésekre és a sláger évfordulójára reflektál az óbudai Fő tér Gázlámpa Kioszk nevű kávéháza, ahol szabad, ingyenes mozizást ígérnek a szervezők a pandémia nehezen felfogható, eddig ismeretlen időszaka után.

Csütörtökön délutántól várja vendégeit a kávéház terasza, a szabadtéri vetítés 21.00 órától kezdődik a Fő téren. A szabadtéri mozizás a tervek szerint nyáron folytatódik, de egyelőre nincs fix időpontja a vetítéseknek.

Fotó: esernyos.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.