Kínai álomvilág magyar zenészekkel

Martina Serafin szoprán énekesnővel fémjelezve az olasz operák egyik nagy klasszikusát, Puccini Turandot című művét viszik színre a Fertő tó melletti Szentmargitbánya kőfejtőjének szabadtéri színpadán. Paul Tate de Poo III színpadképében egy mesebeli kínai császárbirodalmat varázsolnak a nézők elé a 2020-as évadban. A július 8-án debütáló produkciót az amerikai Thaddeus Strassberger rendezi.

Pataki Tamás
2019. 11. 03. 7:42
null
A jégszívű hercegnő, Turandot és az ismeretlen herceg, Kalaf jelmeze Giuseppe Pallela tervei szerint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentmargitbányai kőfejtő idei nagy sikerű produkcióját, A varázsfuvolát először közvetítette élőben az ORF III, a közelmúltban Cannes-ban is sokan érdeklődtek iránta, ezért most éppen a további értékesítés kapcsán tárgyalnak. A Turandot július 8-i premierjét szintén élőben közvetítik majd.

Az előadást Thaddeus Strassberger rendezi, a színpadképet Paul Tate de Poo III álmodta meg, ötletét a klasszikus kínai elefántcsont-faragás művészete ihlette. A New York-i díszlettervező hazájában ünnepelt sztár, de nemcsak ott, hanem Ázsiában is rendszeresen díjazzák terveit. Giuseppe Finzi, Puccini repertoárjának nagymestere először áll majd a szentmargitbányai dirigenspult mögött, és az idei, A varázsfuvolában nyújtott emlékezetes fellépése után jövőre ismét a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekarát hallhatja a közönség.

A jégszívű hercegnő, Turandot és az ismeretlen herceg, Kalaf jelmeze Giuseppe Pallela tervei szerint

Az est sztárja Martina Serafin osztrák szoprán énekesnő lesz, a második szereposztásban a választott hazájában ismert, feltörekvő fiatal lengyel–amerikai szoprán, Ewa Plonka debütál. Az összesen tizenkilenc nyári előadás alatt Kalaf szerepén három nemzetközileg elismert tenor, a dél-koreai Andrea Shin, az olasz Leonardo Caimi és a kínai, de Németországban élő Yinjia Gong osztozik.

A trónját vesztett király, Timur szerepében két basszus, az olasz Alessandro Guerzoni és a dél-koreai Kihwan Sim lesz hallható. A miniszterhármas baritonszerepeiben fiatal koruk ellenére már nagy sikereket maguk mögött tudó énekesek, a dél-koreai Leo An, az olasz Vincenzo Taormina, míg a tenorszerepekben a dél-afrikai ­Sunnyboy Dladla, a francia Loic Félix, az amerikai Matthew Newlin és a szintén amerikai Theo Lebow lép színpadra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.