Köztéri plakátkrimi – nyomozás és kávézás Óbudán

Az irodalmi krimi története után nyomozhatunk az Árpád híd budai hídfője körüli utcákban sétálva.

Magyar Nemzet
2021. 02. 01. 17:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az irodalmi krimi története után nyomozhatunk az Árpád híd budai hídfője körüli utcákban sétálva. Az Esernyős kulturális tér és az Óbudai Anziksz a kezdeményezéssel a koronavírus-járvány okozta helyzetet kívánja ellensúlyozni azáltal, hogy az online megoldások mellett a szabadba invitálja a műkedvelő közönséget.

Péntek Orsolya irodalmár, tíz köztéri plakáton elhelyezett irodalmi mozaik-kriminovellájának első darabja – vagyis az első nyom – a Szentlélek téri HÉV-megállóhoz közel eső, 118-as buszmegállóban található. Innen indul a nyomozás, amely során bejárhatjuk Óbuda központját.

A Köztéri plakátkriminek köszönhetően bejárhatjuk Óbuda központját
Fotó: Esernyős.hu

Azoknak az eredményes nyomozóknak, akik mind a tíz plakátra rábukkannak, egy ízletes kávé a jutalmuk a Fő téren található Esernyős kávézójában. Ehhez csupán be kell mutatni a #krimi hashtaggel ellátott tíz posztot.

A legújabb akció szorosan illeszkedik a kulturális tér korábbi kezdeményezéseihez, többek között az intézmény kirakatában berendezett KultúrAutomatához, amely versekkel, fogyatékkal élők képzőművészeti alkotásaival és zenei linkekkel kínál kultúrát a járványhelyzetben is.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=fH9qq_qpyoM[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.