Különdíjat kapott a nemzet múzeumának weboldala

Csaknem tucatnyi értékes pályamű közül választotta ki a Magyar Marketing Szövetség zsűrije a Magyar Nemzeti Múzeum weboldalát „Az Év Honlapja 2020” megmérettetésen. A honlap a kultúrakategóriában különdíjat nyert.

2020. 12. 18. 10:35
null
Budapest, 2020. mjus 18. A Magyar Nemzeti Mzeum plete a fvrosi Mzeum krton 2020. mjus 17-n. MTI/Mnus Mrton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az alkotók törekedtek arra, hogy áttekinthető, mindenki számára könnyedén használható felületeket adjanak a látogatóknak. Digitális misszió ez” – indokolta döntését a Magyar Marketing Szövetség zsűrije. Az elismerés azért is fontos az intézmény és a vele szorosan együttműködő fejlesztőcsapat, az Integral Vision számára, mert az online felület a társadalmi és civil szervezetek kategóriájában 2015-ben már nyert különdíjat.

A Magyar Nemzeti Múzeum – mint a nemzet múzeuma – valóban digitális misszióként viszonyul a honlapjához. A felhasználói célcsoportok könnyedén választ kapnak kérdéseikre. Az intézmény online kapunak tekinti az mnm.hu weboldalt, amely a múzeum virtuálisan kiterjesztett tereként bármikor nyitva áll.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=eoIvsM6CiPI&feature=emb_logo[/embed]

Az oldalt folyamatosan fejlesztik, hogy a múzeum sokrétű tevékenységét – az időszaki és állandó kiállításokat, programokat, tudományos eredményeket, adatbázisokat, kiadványokat, a látogatáshoz szükséges információkat, a múzeumpedagógiai, a gyűjteményi és a kutatói munkát – a mindenkori aktuális követelménynek megfelelően mutassa be. A weboldal pillanatok alatt alkalmazkodott a megváltozott kívánalmakhoz: a járványidőszakban ez a felület vált az intézményi tudásközvetítés fő fórumává.

NONSTOP Nemzeti Múzeum

A felhasználóbarát programozói és tervezői munkának köszönhetően a címlapot rugalmasan átalakították, még több kiemelt tartalmat nyújtva Nonstop Nemzeti Múzeum címen a látogatóknak. A kiállítások között külön menüpontot kaptak a virtuális kiállítások. Így az új online elérhető tárlatok szervesen illeszkednek az offline kiállítások rendszerébe. A fejlesztések célja, hogy a sokrétű tartalmak összekapcsolódjanak. Ha valaki megnézi egy kiállítás leírását, rögtön láthatja a kapcsolódó tárlatvezetéseket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat, híreket, kiadványokat. A pedagógusok sok segítséget kapnak a digitális oktatásban az online múzeumpedagógiai felületen, de a tudományos munka iránt érdeklődő látogatók is kedvükre böngészhetik a Nemzeti Múzeum tematikus blog- és vlogbejegyzéseit. A honlap a programozói munkának köszönhetően arra is alkalmas, hogy olyan új egységekkel egészüljön ki, mint a malenkij.hu vagy Seuso-kincs honlapja, 3D kiállítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.