Leállították a Hunyadi-film előkészületeit

Meghatározatlan időre felfüggesztették a nagy botrányt kavart Hunyadi-film előkészületeit – értesült a PestiSrácok.hu megbízható forrásból. Úgy tudják, az elhibázott forgatókönyv és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos halála miatt teljes a káosz a hétmilliárd forintos költségvetésű film körül, amelynek elvileg júliusban kezdődött volna a forgatása, ám ebből már biztosan nem lesz semmi. Immár az sem kizárt, hogy a film előkészítése végleg leáll.

Forrás: PestiSrácok.hu2019. 02. 08. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PestiSrácok.hu úgy tudja: Ferenczy Gábor producer a héten összehívta a Hunyadi-film előkészítéséért felelős stábot, köztük Szász János rendezőt és Hegedűs Bálint forgatókönyvírót, és közölte velük: felfüggesztik a film gyártásának előkészületeit.

A csapatot lesújtotta a hír, ugyanakkor nem érte őket teljesen váratlanul, hiszen a film körül kirobbant botrány, illetve Andy Vajna filmügyi kormánybiztos halála miatt amúgy is kaotikus állapotok uralkodtak a stábnál. Elsősorban azért, mert bizonytalanná vált a pénzügyi háttér, és az, hogy az állam valóban akar-e milliárdokat költeni egy olyan alkotásra, amelyet az első pillanattól botrányok öveznek.

Eredetileg júliusban kezdődött volna a forgatás, ám az előkészületek annyira lassan haladtak, hogy már a mostani bejelentés előtt biztossá vált: azt az időpontot nem fogják tudni tartani. Bár Ferenczy Gábor producer arról nem beszélt, mennyi időre függesztik fel az előkészületeket, a portál információi szerint komoly esély van arra, hogy a film előkészítése végleg leáll, a produkcióból nem lesz semmi.

Folytatódik a Hunyadi-film előkészítése

Folytatódnak Az utolsó bástya című film előkészületei, a munka nem állt le – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

„Az utolsó bástya című film előkészítése hosszú időt vesz igénybe, ilyen nagyszabású film még nem készült Magyarországon” – írta a szervezet, amely a Pesti Srácok nevű weboldalon pénteken megjelent cikkre reagált.

A Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi film, Az utolsó bástya gyártásának előkészítését 156 millió forinttal támogatta a Filmszakmai Döntőbizottság decemberi határozatával – áll a Filmalap közleményében, amely kiemeli, hogy a produkció központi története a magyar történelem egyik legfényesebb korszakában, a sorsdöntő nándorfehérvári diadal idején játszódik.

„Az alkotók a vár hősi védőinek kívánnak méltó emléket állítani. A készülő film látványos, megrázó és felemelő történetével az alkotói szándék szerint széles közönséget, minden generációt meg fog szólítani itthon és külföldön egyaránt” – áll a dokumentumban.

A filmet Szász János rendezi, a forgatókönyvet Hegedűs Bálint írja. A rendező az MTI-nek korábban elmondta, hogy a készülő alkotással megteremthetők végre azok az elképesztő erejű magyar hősök, akikről sokféle feltáratlan, egymásnak sokszor ellentmondó életrajzi adat maradt fenn.

Mint fogalmazott, Hunyadi János és Kapisztrán János alakja is megjelenik a filmben, akiknek hite, hazaszeretete és megszállottsága „hegyeket mozgatott meg”, és a csapataik egyesülésével megfutamították a túlerőben lévő törököket.

Szász János hangsúlyozta, hogy történelmi tényekre alapozva hozzák létre a filmet, amely szórakoztató lesz, de ugyanakkor kemény, lélegzetelállító csatajelenetekkel és reményei szerint elképesztő modern látványvilággal készül el.

A rendező szeptemberben azt mondta, hogy a tervek szerint a forgatás a nyáron kezdődhet el. A szereplők kiválasztása hamarosan elkezdődik, Szász János annyit elárult, hogy török és szerb színészek is feltűnnek majd a filmben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.