NFI támogatta filmes hiányszakmai képzés

A pályázati lehetőségnek köszönhetően az elmúlt években 34 képzés valósulhatott meg.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 10:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai filmipar versenyképességének biztosítása és a szakember-utánpótlás elősegítése érdekében hiányszakmaképzéseket támogat a Nemzeti Filmintézet (NFI). Felvételvezető-, jelmezkivitelező-, mikrofonos-, naplóvezető-, öltöztető-, produkciós koordinátor, vágóasszisztens- és világosítóképzéseket a Lumiére Filmiskola, a Mystic Academy és a Werk Akadémia indítja ősszel elismert szakemberek közreműködésével, kedvező tandíjakkal. A magas szakmai színvonalú, intenzív, fél- vagy egyéves tanfolyamok biztosítják a szakember-utánpótlást és ezáltal a hazai filmipar versenyképességét.

Az idén már ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakmaképzéseket támogató pályázati lehetőségnek köszönhetően az elmúlt években 34 képzés valósulhatott meg az oktatási intézményekben. A tanfolyamokat 292 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik, jelenleg is 51 fő jár támogatott képzésekre.

Az NFI a támogatással párhuzamosan elindította a Filmesgyakornok.hu-t. Az online platform és adatbázis elsődleges célja, hogy összekösse a gyakornoki lehetőséget kereső pályakezdőket és a gyakornokot kereső producereket, továbbá segítse a fiatalok eligazodását a filmkészítés különböző szakterületein. A Filmesgyakornok.hu-nak már hétszáz regisztrált felhasználója van. A filmes szakmákat bemutató videók elérhetők a Nemzeti Filmintézet YouTube-csatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.