Operett- és musicalszínész osztály is indul a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Operett- és musicalszínész osztályt indít a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetemen a Budapesti Operettszínház.

mti
2021. 02. 14. 20:30
null
Kiss-B. Atilla: A zenemű jelszava az, hogy szeressük vissza a határainkon túl élő honfitársainkat Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hiánypótló képzés által lehetőség nyílik arra, hogy a Budapesti Operettszínház felső fokon képezzen műfajspecifikus előadóművész-utánpótlást – közölte a zenés színház vasárnap az MTI-vel. Az osztály vezető tanára Kiss-B. Atilla Kossuth-, Liszt Ferenc- és Artisjus-díjas operaénekes, akadémikus, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára, adjunktus.

Kiss-B. Atilla
Fotó: Bach Máté

A jövő operett- és musicalszínészeinek képzésében a színház vezető művészei is részt vesznek, mások mellett Homonnay Zsolt, Honthy-díjas operett- és musicalszínész-rendező, Nádasi Veronika musicalszínész, valamint Földes Tamás Kaszás Attila-díjas színművész.

A szak zenés színész specializációként került meghirdetésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.