Rockzenével az egészségért

Amint visszakapják a lehetőséget, hogy rendezvényeket tartsanak, a ­Barba ­Negra és a Koncertszervező.hu tiszteletjegyeket juttat el több kórházba és egészségügyi intézménybe az ott dolgozóknak.

Pataki Tamás
2020. 03. 21. 13:30
null
A Magna Cum Laude is csatlakozott a kezdeményezéshez Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint visszakapják a lehetőséget, hogy rendezvényeket tartsanak, a ­Barba ­Negra és a hozzá szorosan kapcsolódó Koncertszervező.hu rendezvényszervező cég tiszteletjegyeket juttat el több kórházba és egészségügyi intézménybe az ott dolgozóknak. – Mindig fontosnak tartottuk a társadalmi szerepvállalást, a koronavírus miatt kialakult helyzetben köszönetet szeretnénk mondani azoknak az embereknek, akik az egészségünkért és jelen esetben egy egész ország egészségéért dolgoznak – mondta a Magyar Nemzetnek Szűcs Mihály, a Barba ­Negra és a Koncertszervező.hu vezetője.

A szervezők a napokban már felvették a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, amelyek dolgozóinak felajánlják a tiszteletjegy lehetőségét, eddig a Budai Gyermekkórházat, a Szent Margit Kórházat, a Heim Pál Gyermekkórházat, a Szent István és Szent László Kórházat, a Szent Imre-kórházat, a Szent János Kórházat, a Jahn Ferenc Kórházat, az Országos Mentőszolgálatot és a Törökbálint Tüdőgyógyintézet és Szakrendelőt keresték meg.

– A hivatalos kapcsolatfelvétel ezekben a percekben is zajlik, eddig minden intézmény üdvözölte a felkeresésünket. A Barba Negra egyik tulajdonosaként és a Koncertszervező.hu – Magyarország egyik legnagyobb szervezőcége és kizárólagos menedzsmentje – egyik alapítójaként sok zenekar tartozik hozzánk. Nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mögé állnak. Jelenleg róluk beszélhetünk: Hooligans, Road, Depresszió, Ganxsta ­Zolee és a Kartel, Lord, ­Magna Cum ­Laude, Dorothy, Hollywood Rose, Group N’ Swing, Heatlie, Emelet, No Sugar, TNT, Biga, Balázs Pali, de bízunk benne, hogy a helyzet komolyságára tekintettel a szakma más területeiről is tesznek majd lépéseket a szereplők – részletezte Szűcs Mihály.

A Magna Cum Laude is csatlakozott a kezdeményezéshez
Fotó: Havran Zoltán

Arról is beszélt, hogy több olyan kezdeményezést szeretnének elindítani, amelyek a társadalom egészének szólnak, most azonban nagyon fontosnak érezték, hogy az egészségügyi dolgozók alázatos munkájára hívják fel a figyelmet. – Ha rendezvényhelyszínek, zenekarok és támogatók a mi felhívásunkra hasonló akciókat hirdetnek, de ha tőlünk teljesen különálló gondolatok mentén segítenek, az már örömteli – jegyezte meg.

A vezetőtől megkérdeztük, hogy a járványhelyzet eddig hogyan sújtotta a céget. Mint Szűcs Mihály mondta, erre nem lehetett felkészülni, már­cius 13-tól a klubszezon minden koncertjét le kellett mondani, vagy új dátumra pozicionálták azokat, ráadásul a nemzetközi turnékat nemcsak idehaza, de világszerte elhalasztották.

– A károkat és a veszteségeket nem lehet jelenleg felmérni, hiszen csak erről a percről tudunk beszélni. A kialakult helyzet további kivetüléseivel jelenleg nem tudunk számolni. Előre kell tekinteni, és nagyon figyelmesnek kell lenni másokkal. Minden feladatot átszerveztünk, hihetetlen erővel támogatjuk a személyzetet és azokat, akik hozzánk fordulnak – mondta a cégvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.