Táncszáz a Hősök terén

Berecz István élőzenére készült koreográfiája a magyarság összetartozásának szimbóluma.

Magyar Nemzet
2020. 06. 04. 19:47
null
2020.06.04. BUdapest Hősök tere, néptánc, trianon 100 Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma száz néptáncos közös produkcióval emlékezett a trianoni békediktátum századik évfordulójára. A közel húszperces bemutató során a jellegzetes magyar néptáncok egyvelegét láthatták mindazok, akik ellátogattak a helyszínre. Berecz István élőzenére készült koreográfiája a magyarság összetartozásának szimbóluma. „A néptánc az egyik legfontosabb és legszebb közös kulturális kincsünk, illő hát, hogy a tragikus trianoni döntés kerek évfordulóján a közös néptánccal mutassuk meg: összetartoztunk és összetartozunk” – fogalmazott Szabó László, az esemény ötletgazdája, a programot szervező Magyar Teátrumi Társaság titkára.

„Olyan összeállítást készítettem, amely szimbolizálja a magyar néptánc sokszínűségét, erejét és lendületét. Az emlékezésen részt vevő száz táncos nagy örömmel vállalta a közös táncot, mindannyiunknak nagy élmény volt megmutatni a magyar néptánc összetartó erejét” – így Berecz István, a Táncszáz esemény házigazdája.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.