Új helyszínen lesz a Koronázási Szertartásjáték

A megszokottnál szűkebb programkínálattal, de az ünnephez méltó keretek között idén is megtartják a Székesfehérvári királyi napok rendezvénysorozatát.

Magyar Nemzet
2020. 08. 11. 14:34
null
Óriásbábok árnyékában: Lábodi Ádám főszereplése dinamikussá, életszerűvé tette az előadást Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Székesfehérvári királyi napok programját bemutató mai sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy az eseménysorozat tisztelgés Székesfehérvár történelmi múltja előtt, hozzátéve, hogy minden szabályt betartanak a rendezvény szervezésénél, amely reményei szerint – bár a koronavírus-helyzet miatt szűkített programot kínál majd – így is tartalmas szórakozást nyújt a közönségnek.

Óriásbábok árnyékában: Lábodi Ádám főszereplése dinamikussá, életszerűvé tette az előadást
Fotó: Bach Máté

Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta, hogy a rendezvénysorozat egyik csúcspontja, a koronázási szertartásjáték rendhagyó helyszínen, az Aranybulla kihirdetésének helyén, a Csúcsos-hegyen lesz megtartva mindössze 300 fős nézőközönség előtt. A középkori misztériumjátékokat megidéző színpadon augusztus 21. és 23. között az egyik legmisztikusabb és legtragikusabb sorsú uralkodó, IV. Kun László életútja elevenedik meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.