Újra látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum

Március közepén zártak be az intézmények, azóta csak online találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 21:49
null
A Szépmûvészeti Múzeum a fõvárosi Hõsök terén 2020. május 14-én. Elõtérben a Millenniumi emlékmû. A Schickedanz Albert és Herzog Fülöp által tervezett épületet 1906. december 1-jén I. Ferenc József jelenlétében avatták fel. A múzeum az egyetemes és a magyar mûvészet emlékeit mutatja be az ókortól a 18. század végéig, nagyszabású idõszaki kiállításai pedig százezreket csábítanak az intézmény falai közé. Fotó: MTI/Cseke Csilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hónap kényszerű zárvatartást követően június 20-án, szombaton újra megnyitja kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria. Az intézmények a járványveszély miatt március közepén zártak be, ezt követően csak az online térben találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel. A megnyitást követően a múzeumok állandó kiállításai, valamint a Magyar Nemzeti Galériában az Egymásra hangolva – A Magyar Nemzeti Galéria és a hetvenéves Budapest Bábszínház gyűjteményének találkozása című időszaki tárlat, a Szépművészeti Múzeumban pedig az újranyitásra összeállított Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthetők meg.

A Szépművészeti Múzeum a Hősök terén
Fotó: MTI/Cseke Csilla

A Magyar Nemzeti Galéria hétfő kivételével hétköznap 13 és 18 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, a Szépművészeti Múzeum pedig – szintén hétfő kivételével – 10 órától 18 óráig várja a látogatókat. A múzeum óvintézkedések betartása mellett nyitja meg kapuit, a látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik, a múzeumi dolgozók pedig maszkot viselnek a nyitvatartás ideje alatt. Az intézményekben tárlatvezetésekre és kisebb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik, megnyílnak a kávézók és a múzeumshopok is. A részletes információkat a múzeum honlapján érhetik el a látogatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.