Virtuális kiállítás túrák a Ferenczy Múzeumi Centrumban

A múzeumok a koronavírus-járvány miatt újra bezártak, ám ez nem jelenti azt, hogy ezekben az időkben ne tehetnénk múzeumi sétákat. Igaz, nem fizikai értelemben, hanem virtuálisan.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 19:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) decembertől minden hónapban bemutatja egy virtuális kiállítását. Először a nagy sikerű Ferenczy Noémi-életmű kiállítást, amely már online bejárható. A 360 fokos felvételekre szakosodott Brand 360 különleges kamerája segítségével mostantól az online linkre kattintva járhatjuk végig a tárlatokat.

Ferenczy Noémi: Szövő nő
Fotó: FMC

Az FMC virtuális kiállításai havonta követik majd egymást: decemberben a már bejárható Ferenczy Noémi-kiállítás után hamarosan jön a Szentendre, a kereskedőváros – a Castrumtól a Kereskedőházig című helytörténeti kiállítás, később a Kmetty János- és Vajda Lajos-gyűjtemény, majd a Barcsay 120 tárlat bemutatása.

De hogy ne csak a virtuális világban bolyongjunk, karácsonyra megvásárolható a Teremtés – Ferenczy Noémi művészete című kiállítás reprezentatív katalógusa is. A kivételes életművet bemutató, új kutatási eredményeket is tartalmazó kötet Bodonyi Emőke kurátor tanulmányával Budapesten az Írók Boltjában, Szentendrén pedig a Fő téri Könyvkereskedésben vásárolható meg.

Teremtés – Ferenczy Noémi művészete kiállításkatalógus
Fotó: FMC

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.