Wittner Mária: „A zászlót tovább kell vinni” – Videó

A haza ifjú hősei címmel készített középiskolai vándorkiállítást a Magyar Patrióták Közössége.

Pataki Tamás
2020. 06. 01. 16:33
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A haza ifjú hősei címmel készített középiskolai vándorkiállítást a Magyar Patrióták Közössége (Patrióták), amelyben tíz, harmincöt évnél fiatalabb, huszadik századi magyar harcos életútját mutatják be az ifjú korosztálynak egy-egy tablón.

A hősök között szerepel Brenner János (1931~1957) ciszterci szerzetes, akit a kommunisták végeztek ki 1956 után, Egán Iván Pál (1927–1944), a „páncéltörő ágyúk mestere”, aki a szovjetek ellen küzdve halt hősi halált, Görgey János hadapród (1906–1938), a nagyszalánci hős, akit a Felvidék visszacsatolásakor lőttek le a csehek – történetét a Patrióták tárták fel –, Mansfeld Péter (1941–1959) 1956-os mártír, Gaál Tibor (1903–1970), a munkácsi ütközet hőse, de Wittner Mária 1956-os szabadságharcos életútja szintén a hősök panteonjában található.

Fotó: YouTube

A magyar hősök emlékünnepe alkalmából Kecskeméten megnyitott kiállításon részt vett Wittner Mária is, aki a fiatalokat arra figyelmeztette, hogy a zászlót mindig tovább kell vinni. A járvány miatt zártkörűen megtartott bemutatón elhangzott, hogy a vándorkiállítás három hétig lesz Kecskeméten, majd szeptemberben indul útjára, ha a remények szerint gondok nélkül elkezdődik a tanév.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.