Következő desszertünk, ez az almás sütemény számukra is érdekes lehet, hiszen az egészséges életmódot követők és a diétázók körében is az egyik legnépszerűbb alapanyag a zabpehely, ami almával egy remek párosítást alkot – írja a mindmegette.hu.
Nincs más dolgunk, mint hogy a receptvideóban látottakat figyelmesen lekövessük, hiszen így biztosan kifogástalan lesz az almás-zabpelyhes sütemény is. Egy dologra azonban nem árt figyelni; az isteni krém a tetején bárkit rabul ejt, szóval lehet, hogy kapásból két adaggal kell majd belőle készítenünk.
Az almás sütemény pontos hozzávalóit IDE kattintva találhatja meg.
ELKÉSZÍTÉS
- Az almát nagyon apróra vágjuk, vagy pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Hozzákeverjük a zabpelyhet a szódabikarbónával, a sütőporral és a fűszerekkel.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
- A mascarponét 2-3 percig kézi mixerrel kikeverjük a porcukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a darált dióval.
- Ha kihűlt a sütemény, megkenjük a diós krémmel és megszórjuk a durvára vágott dióval.
Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a zsír a közvélekedés szerint szinonímája mindennek, ami káros, hízlal és megbetegít. De hadd védjük meg a zsírt, mert ez messze nem fedi a valóságot! Van egy csodaszerünk, a kacsazsír, ami az egyik méltatlanul alulértékelt szuperzsiradékunk, pedig az összes állati zsiradék közül ez a legegészségesebb: Nyolc ok, amiért érdemes minél többet fogyasztani belőle.