Érdekesen oldják meg a csókjeleneteket a járvány közepette

Előfordul, hogy a vásznon egy asztalnál ülők valójában nem is találkoznak, és olykor a színész párját is felkérik egy-egy közeli jelenetre.

Forrás: origo, haon.hu2020. 08. 30. 15:19
Forrás: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen megváltoztak a forgatások a világjárvány miatt, erről mesélt egy népszerű brit szappanopera, az EastEnders főnöke – írja az Origo.

Az EastEnders egyik producere, Jon Sen egy virtuális sajtótájékoztatón arról mesélt, hogy milyen kihívások elé állította a film- és sorozatkészítőket a koronavírus terjedése.

A forgatásokon a stábtagok és a színészek alapból tartják egymástól a biztonságos, kétméteres távolságot, de a szakember szerint a perspektívával való trükközéssel, valamint vizuális trükkökkel meg tudják oldani, hogy a képernyőn ez másként látszódjon: akár egy asztalhoz is tudják „ültetni” a szereplőket.

Fotó: pexels

A csoportos jelenetekhez az EastEnders-nél olyan statisztákat – például közös lakást bérlő diákokat – kerestek, akik amúgy is egy háztartásban élnek; a csókjelenetek, intimebb képsorok felvételéhez pedig a színészek valódi párját is felkérték, ilyenkor ők látszódtak hátulról – akár parókában – az egyik karakter helyett.

Az EastEnders szeptemberben tér vissza a BBC képernyőjére, miután a forgatást jó három hónapra teljesen felfüggesztették, majd a fenti óvintézkedések mellett kezdtek el dolgozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.