Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Harmadjára is ellopták Frans Hals egyik festményét

Ellopták Frans Hals 17. századi flamand festő egy alkotását a hollandiai Leerdam város múzeumából, a képet már harmadszor emelték el.

Forrás: MTI2020. 08. 27. 22:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi rendőrség csütörtökön közölte, hogy a Két nevető fiú című festményt szerdán hajnalban vitték el a Hofje van Mevrouw van Aerden múzeumból. Az intézmény nem kommentálta a bűnesetet.

A rendőrségi közlemény szerint a múzeum riasztóberendezése szerdán 3.30 órakor szólalt meg. A rendőrök megállapították, hogy a hátsó ajtót erőszakkal nyitották ki.

Ez az a festmény, amelyet 1988-ban egy Jacob van Ruisdael-művel együtt már egyszer elloptak – áll a közleményben. Három évvel később mindkét alkotás megkerült. 2011-ben újra ellopták őket, ezután hat hónappal később akadtak nyomukra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.